Fudbalski klub Spartak ždrepčeva krv u drugom kolu Linglong Super lige gostuje ekipi radnika iz Surdulice. Utakmica se igra u subotu 27.07. sa početkom od 20 časova na stadionu u Surdulici. 

Tim povodom održana je konferencija za štampu na kojoj su utiske o predstojećem gostovanju izneli pomoćni trener šefa stručnog štaba Vladimir Buač i prvotimac Nemanja Obradović.

Trener Vladimir Buač izneo je podatak da Spartak nikada nije pobedio Radnik u Surdulici – ta činjenica može samo da nas dodatno motiviše. Svaka utakmica je zasebna za sebe, učesnici sa obe strane su drugačiji pa stoga se i nadam da će rezultat ovaj put isto biti drugačiji odnosno da bude povoljan po nas. Radnik je jedna izuzetno čvrsta, disciplinovana, dobro organizovana ekipa. Jako su agresivni i to im je možda i najveći kvalitet.  Izuzetno smo radili protekle nedelje i spremni smo da odgovorimo na njihovu igru. Napravili smo dobru uvertiru pobedom u prvom kolu protiv Rada, iako igra nije bila na željenom nivou pohvalio bih sve momke koji su bili na terenu. U konkurenciji za meč je i novajlija Šo Jamamoto koji ima pravo nastupa, dok je jedino neizvestan nastup Davida Dunđerskog koji je na današnjem teningu povredio zglob.  

Jedan od najiskusnijih u redovima subotičana Nemanja ObradovićU Surdulici Spartak jako teško igra i očekujemo čvrst meč i sutra. Mislim da je olakšavajuća okolnost što imaju nov teren pa će se lakše i bolje igrati. Radnik će verovatno imati pritisak jer su izgubili u prvom kolu a mi moramo biti mudri i strpljivi i da probamo da ostvarimo povoljan rezultat, osvajanjem boda a što ne i sva tri.