Šahtjor – Spartak Ždrepčeva Krv 2:0 (0:0)

Stadion u Antaliji. Gledalaca: 50. Strelci: Lulaku u 60. i 82. minutu.

ŠAHTJOR: Gutor, Burko, Politevič, Sačivko, Matvejčik, Seljava, Kendiš, Balanović, Podstrelov, Dijasamidze, Šindagoridze. Igrali su još: Česnovski, Begunov, Hadarkevič, Lambulić, Antić, Szoke, Buličev, Hvašćinski, Lulaku, Višnjakov, Kozel.

SPARTAK Ždrepčeva krv: Dubljanić, Šimura, Otašević, Tekijaški, Milošević, Marčić, Vidaković, Srećković, Tufegdžić, Denković, Nikolić. Igrali su još: Dokić, Vidović, Ivančević, Milutinović, Milanović, Jočić, Leal, Jovanović, Milić, Gojkov, Šormaz, Bijelović.

U prvoj utakmici u Antaliji na pripremama, Spartak Ždrepčeva krv poražen je od Šahtjora iz Soligorska sa 2:0 golovima Lulakua u drugom poluvremenu.

Trener Gaćinović dao je priliku gotovo svim igračima. Postava koja je počela utakmicu prikazala je mnogo bolju igru od rivala, međutim nisu našli rešenje da zatresu mrežu beloruskog tima. Jedini šut ka golu Šahtjora u prvih 45. minuta uputio je Vidaković. Ni za Dubljanića nije bilo posla, tek u poslednjem minutu prvog dela pokušao je Matvejčik, ali je golman Spartaka dobro intervenisao i sačuvao svoju mrežu.

U nastavku utakmice priliku su dobile i novajlije, a Jovanović koji je stigao iz Partizana propustio je priliku da dovede Spartak u vodstvo. Posle kornera prihvatio je odbijenu loptu, uputio šut ka golu Šahtjora, ali je poslao iznad prečke. Protivnik je to kaznio u 60. minutu, greškom odbrane Subotičana i bezobzirnim startom neko od igrača iz poslednje linije načinio je prekršaj, a sudija pokazao na belu tačku. Precizan je bio Lulaku za vodstvo od 1:0. Pokušavali su Golubovi da izjednače, ali je završnica bila slabija stzrana igre Spartaka u ovom susretu. U 82. minutu Šahtjor je stigao i do drugog gola, Lulaku je po drugi put savladao Dokića za 2:0.

Spartak Ždrepčeva krv će sutra 27. januara odigrati drugu pripremnu utakmicu tokom svog boravka u Antaliji. Protivnik će im biti ukrajinska ekipa Olimpik Donetsk.