Nakon eliminacije iz Kupa, fudbaleri Spartaka se okreću prvenstvu i borbi u plej autu. Nije bilo puno vremena za odmor, subotičani već u subotu 23. aprila od 17 časova dočekuju ekipu Metalca. U saradnji sa JP „Stadion“ ulaz na uvu utakmicu će biti besplatan, pa ovom prilikom zovemo sve ljubitelje sporta da dođu na Gradski stadion i pruže podršku fudbalerima Spartaka da osvoje nove bodove.

Povodom predstojeće utakmice održana je konferencija za štampu na kojoj je prisustvovao šef struke Andrej Černišov. –  Polufinale Kupa je iza nas. Hvala navijačima koji su nas podržali u tom duelu, u kojem smo sačuvali neizvesnost nakon 0:0 u Beogradu. Međutim, Partizan je u ovom momentu kvalitetniji, zasluženo su pobedili i želimo im dalji uspeh. Zaboravili smo taj duel i okrećemo se prvenstvu. Pred nama je još šest utakmica u kojima moramo da ispunimo osnovni zadatak. Dočekujemo Metalac, ekipu sa kojom smo  u Gornjem Milanovcu, odigrali našu najbolju utakmicu. Imali smo mnogo šansi, ali smo taj meč izgubili. Očekujem da će u subotu realizacija biti na višem nivou. Spremni smo da se upustimo u novu borbu. Imali smo utakmicu u sredu, ali ćemo se oporaviti i spremno ući u meč. – istakao je Černišov.

Spartak ima određenih kadrovskih problema, izostaće Kovačević i Mudrinski koji imaju problema sa kartonima. Međutim u tim se vraćaju Ivanović i Antonić, koji su odradili kartone kao i Tumbasović koji se oporavio od povrede.