MTK – Spartak Ždrepčeva krv 2:2 (0:1)

Budimpešta, Stadion MTK. Gledalaca: oko 200. Sudija: Szilasi Szabolcs. Strelci: 32′ 0-1 Mudrinski, 50′ 1-1 Martinez, 78′ 2-1 Mark, 80′ 2-2 Purović

MTK: Gropioni, Baki, Pour, Grgić, Vadnai, Borbelj, Vaš, Gera, Martinez, Ramos, Kolomoec. Igrali su još: Varga, Kanta, Nikhazi, Vukmir, Okuka.

Spartak Ždrepčeva krv: Ostojić, Gajić, Stojković, Radovanović, Krefl, Anđić, Savković, Stošić, Nikolić, Ivanović, Mudrinski. Igrali su još: Jović, Petković, Paregranović, Antunić, Bašanović.

Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi iskoristili su prvenstvenu pauzu da odigraju prijateljsku utakmicu protiv MTK u Budimpešti. Utakmica je obilovala golovima posebno u drugom poluvremenu i na kraju je završena bez pobednika.

Prvu pravu priliku stvorili su domaćini u 18. minutu, kada je Martinez odličnim pasom proigrao Geru, koga je u poslednjem trenutku zaustavio golman Ostojić. Subotičani su do prednosti došli nakon pola sata igre kada je golman MTK, Gropioni nespretno izgubio loptu do koje se izborio Ivanović koji je nesebično uposlio Mudrinksog kome nije bilop teško da pogodi mrežu. Već u sledećem napadu Spartak je mogao da udvostruči prednost, ali ovaj put Gropioni se iskupio i odličnom intervencijom zaustavio šut Savkovića iz neposredne blizine.  U finišu prvog poluvremena MTK je imao dve prilike za poravnanje rezultata, šut Kolomeca glavom u 36. minutu završava pored stative u gol autu a tri minuta kasnije Ostojić brani dobar pokušaj Nikhazija.

Drugo poluvreme bolje su počeli domaćini koji su u 50. minutu preko Martineza izjednacili na 1:1. Spartak je uzvratio odličnim šutem Purovića koji zaustavlja golman MTK. Domaćini su preokrenuli rezultat u 78. minutu. Martinez je sa leve strane proigrao Nikhazija, čiji prvi šut je bio izblokiran, međutim lopta se ponovo odbija do njega i iz drugog pokušaja uspeva da postigne gol za vodstvo mađarske ekipe od 2:1.  Radost domaćih je kratko trajala, pošto je samo tri minuta kasnije Spartak izveo korner, lopta dolazi do Purovića koji poravnava rezultat.  Domaćini su u poslednjim trenucima utakmice mogli i do trećeg gola, međutim golman subotičana sjajnom odbranom sačuvao je svoj gol, za konačnih 2:2.

Photo: MTK