Crvena zvezda – Spartak 2:1 (1:0)

Stadion: „Rajko Mitić”. Gledalaca: 4. 500 Sudija: Dejan Santrač.  Strelci: 1:0 Vujaklija u 2, 1:1 Ivanović u 54, 2:1 Vujaklija u 58. minutu.

CRVENA ZVEZDA: Manojlović, Ristić, Luković, Frimpong, Petković, Le Talek, Donald, Plavšić, Milić, Kanga, Vujaklija (od 61. Boaći).

SPARTAK: Ostojić, Ćalasan, Ivanović, Jovović, Krefl, Nikolić, Pantić, Radovanović, Stojković, Torbica, Mudrinski.

Fudbaleri Spartaka poraženi su u Beogradu od aktuelnog šampiona države sa 2:1. Junak susreta buio je Vujaklija koji je postigao dva gola za crveno -bele

Zvezda je povela iz prvog napada, kada je po desnoj strani prošao Petković, uputio pas ka Plavšiću, koji je loptu na kratko prosledio do Vujaklije, kome nije bilo teško da sa par metara loptu pošalje u mrežu. Ubrzo su zapretili fudbaleri Spartaka, međutim akcija je propala. Domaćini su novu šansu imali u 12. minutu i to iz kontra napada koju je započeo Kanga, napravio je dupli pas sa Donaldom, ali njegov šut sa desetak metara brani golman Ostojić. Pokušao je Donald sa 20 metara, ali lopta prolazi pored gola. Imali su domaći priliku i u 23. minutu, Plavšić je prošao po desnoj strani uposlio je Ristića čiji šut nogom zaustavlja golman Ostojć.

Zapretio je Kanga u 28. minutu no i njegov šut odlazi pored gole. Spartak je odgovorio u 39. minutu preko Ivanovića koji šutira preko gola. U finišu prvog poluvremena još jedna prilika za Crvenu Zvezdu. Plavšić je proigrao Milića, bivšeg igrača Spartaka, koji volejom gađa preko gola.

Početkom drugog poluvremena Spartak je došao do poravnanja rezultata. Nakon greške igrača Zvezde, lopta je došla do Mudrinskog koji nesebično proigrava Ivanovića, ovaj se oslobađa svojih čuvara i pogađa mrežu za 1:1 u 54. minutu. Nije se dugo čekalo na novi gol. Crvena Zvezda je već u 58. minutu došla ponovo u vodstvo i opet je strelac bio Vujaklija, koji je posle asistencije Kange loptu poslao u mrežu. Odličnu priliku imao je Donald u 78. minutu koji sa desetak metara ne uspeva da se upiše u listu strelaca. Do kraja utakmice Crvena Zvezda je imala još par poluprilika, ali rezultat se nije menjao.

Photo: FkCrvenaZvezda.com