Mačva – Spartak Ždrepčeva krv 1:0 (0:0)

Stadion FK Mačva u Šapcu. Sudija: Šegrt Jovan, Gledalaca: oko 1000. Strelci: 1:0 Gavrić u 52. min. Crveni karton: Glavčić u 68. min (drugi žuti)

Mačva: Filipović (g), Pejović (k), Protić, Ivić, Ristivojević, Lazarević, Gavrić (N.Jovanović od 90.min.), Adamović (Obrovac od 90.min), Matić, Milinković i Gemović (Vladisavljević od 88.min).

Spartak Ždrepčeva krv: Ostojić, Ćalasan, Stojković, Radovanović, Jočić (58. Glavčić), Shimura, Stojković, Torbica (69. Vukčević), Hajdin, Ivanović, Čečarić.

Fudbaleri Spartaka poraženi su u 20. kolu Super lige Srbije u Šapcu. Jedini gol na utakmici postigao je Gavrić u 52. minutu susreta.

Utakmica koja je odigrana po hladnom vremenu i terenu prekrivenom snegom više je odgovarala domaćinu koji je se bolje snašao u tim uslovima i na kraju osvojio tri vredna boda. Domaći su u meč ušli silno motivisani. Nakon kornera koji je izveo Adamović lopta dolazi do Milinkovića koji je sa 16 metara šalje pored gola.  Par minuta kasnije Gavrić se našao sam pred golmanom Ostojićem, ali nije uspeo da ga savlada.  Spartak je odgovorio preko Čečarića koji je bio sporiji od golmana Mačve te je propuštena dobra prilika. najbolju šansu subotičani su imali nakon pola sasta igre, Stojković je napravio odličan prodor po desnoj strani uputio šut koji brani golman Filipović ali lopta se odbija ponovo do Stojkovića koji je pokušao kroz tri igrača da je proturi u mrežu, međutim u poslednjim trenucima odbrana Mačve spašava svoj gol.

Uzvratili su Šapčani iz brze kontre, lopta je na 16 metara stigla do Gavrića koga je težak teren omeo da odmah uputi šut, iskoristio je to golman Ostojić odlično istrčao i odbio loptu ali samo do Matića koji ne uspeva da pogodi prazan gol.

Mačva je do jedinog gola na utakmici došla u 52. minutu nakon kornera koji je izveden sa desne strane. Lopta dolazi na drugu stativu do usamljenog Gavrića kome  nije bilo teško da je pošalje u mrežu za veliku radost domaćina. Spartak je ubrzo ostao sa igračem manje pošto je Glavčić u 68. minutu zaradio drugi žuti karton i morao je da napusti teren. Subotičani sa igračem manje i po izuzetno teškom terenu nisu mogli da dođu do izjednačujućeg pogotka pa su se iz Šapca vratili bez bodova.

Photo: FK Mačva