Šef struke Stevan Mojsilović analizirao je dosadašnje pripreme i spremnost ekipe za predstojeće prvenstvo.  Proteklo je mesec dana od okupljanja koje je bilo 8. juna. Prvi deo je odrađen u Subotici, a zatim su fudbaleri dve nedelje proveli na Zlatiboru. Poslednja  pripremna utakmica je na programu u subotu 11. jula na Gradskom stadionu protiv Bekeščabe u 17:30 časova.

Spartak je odigrao sedam prijateljskih utakmica koje su dale odgovor šefu struke na kvalitet pojedinaca – Odigrali smo dosta pripremnih utakmica i svaka je dala neki odgovor. U prvoj protiv Vojvodine bilo je najmanje onih koji su registrovani i igrali za Spartak, do ove poslednje, sedme u nizu protiv Mordovije, najjačeg protivnika i koja je pokazala da možemo ravnopravno da se nosimo protiv jačeg od sebe. To je dobar znak pred prvenstvo. Videćemo kako će to sutra izgledati, pošto imamo problema sa sastavom zbog povreda i bolesti. 

O eventualnim pojačanjima Mojsilović je istakao – Imali smo puno igrača na probi koji imaju neko svoje ime i prezime u srpskom odnosno bosansko hercegovačkom fudbalu, ali koji u ovom momentu nisu predstavljali pojačanje za Spartak.  Do sada smo angažovali trojicu fudbalera koji se nikako ne mogu smatrati pojačanjima. Makarić je došao iz Vojvodine gde je odigrao oko pet, šest utakmica i ima ukupno oko 12 nastupa u Super ligi. Stigla su i dvojica igrača iz Crvene Zvezde, Marinković i Živković koji nemaju ni jedan nastup u Super ligi. Imamo još jednog mladog igrača Tomovića koji je došao iz treće lige. Međutim, radi se o veoma mladim fudbalerima koji će pojačati konkurenciju u timu. U prvenstvo ulazimo kao jedna od najmlađih ekipa.   

– Želja mi je da Spartak uđe u svaki meč ozbilnjo, taktički odgovorno bar koliko je to bilo protiv Mordovije u Staroj Pazovi. Ispod toga ne može, a to su izneli spartakovi igrači i oni koji su bili na pozajmici.  Moram napomenuti da su igrači na pripremama kvalitetno radili. Podigli smo nivo odgovornosti u igri, disciplinu, kvalitet i sadržaj u igri. Zbog svega toga angažovaćemo samo one za koje smatramo da će stvarno podići kvalitet ekipe  – zaključio je Mojsilović