Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv nastavio je sa tradicijom dovođenjem mladih i perspektivnih igrača. U plavo-bele redove stigao je golman Andrej Sorokin koji ima samo devetnaest godina sa klubom je potpisao Ugovor na 3 godine.  

Sportski direktor kluba Ljubiša Dunđerski predstavio je Andreja Sorokina – nastavili smo tradiciju doveđenje mladih golmana u naše redove. Danas je reč o Andreju Sorokinu momku koji je 2001 godište koiji je došao iz Arsenala iz Tule. Stigao je pre deset dana na probu i zahvaljujući njegovom kvalitetu potpisali smo ugovor sa njim. 

Andrej Sorokin se zahvalio na poverenju koje mu je ukazano. – Dolazim iz Arsenala iz Tule, premijer ligaša iz Rusije. Drago mi je što sam došao u Srbiju, svi su me toplo i prijateljski dočekali. Treneri su jako profesionalni i očekujem da ću brzo napredovati i dostići nivo koji želim. Sviđa mi se i grad Subotica i već sam našao mesta na koje volim da idem. 

Sorokin je branio u drugoj ligi Rusije zona jug. Karijeru je počeo u akademiji FK Krasnodar sa 13 godina. Dolaskom u Srbiju i u Spartak očekuje da će mu karijera sada krenuti uzlaznom putanjom.