Spartak – Jagodina 0:0

Subotica, Gradski stadion, gledalaca: oko 800. Sudija: Jeremić Milan (Beograd)

Spartak: Janošević, Farkaš, Kovačević, Antonić, Mezei, Makarić, Jočić, Milošević, Ivanović (84. Zlatković), Torbica  (79. Manojlović), Ilić (74. Živković)

Jagodina: Nikolić Đ, Milinković, Baošić (46. Miladinović), Gašić, Filipović, Antonijević (55. Đekić), Ožegović, Nedović, Savković, Nikolić U., Mihailović (62. Stoicev).

Utakmica između Spartaka i Jagodine odigrana je po izuzetno teškom vremenu za igru zbog izuzetne vrućine i sparine. Teški uslovi uticali su na slabiju igru obe ekipe u kojoj nije manjkalo borbenosti, ali nije bilo pravih prilika za gol.

Najinteresantnije je bilo u prvih petnaest minuta, Subotičani su krenuli izuzetno borbeno i stvorili priliku već u prvoj minutu susreta. Ivanović je pronašao mladog Miloševića koji sa deset metara gađa preko gola. Par minuta kasnije šansu je imao Ilić, međutim Baošić se našao na putu između lopte i gola i sprečio opasnost. Gosti su uzvratili u 15. minutu kada je Antonijević proigrao Nikolića koga je zaustavio Farkaš. Gostujući napadač je pao a sudija Jeremić pokazao da se igra nastavi uz veliki revolt fudbalera Jagodine. U finišu prvog poluvremena gosti su zapretila preko Savković koji u 40. minutu šutira slabo pored gola.

IMG_9764

Veći deo drugog poluvremena odvijao se na sredini terena bez ikakvih prilika na obe strane. Prvu šansu imali su gosti u 70. minutu kada je Savković uputio oštar udarac prema golu. Ulaskom mladih napadača, Živkovića i Manojovića Spartak je dobio na pokretljivosti. Upravo je Živković bio kreator akcije iz koje je lopta došla do Miloševića koji je šutirao sa desetak metara i proslavio golmana Nikolića. Gosti su uzvratili u 78. minutu iz kontra napada. Lopta je došla do Filipovića koji je ostao sam na dvanaest metara od gola, šutirao snažno, ali i veoma neprecizno. U samoj završnici Spartak je preuzeo kontrolu igre, međutim nisu uspeli stvoriti ozbiljniju šansu.

IMG_9882