Spartak Ždrepčeva krv – Dečić Tuzi 0:0

Gradski satdion u Subotici. Gledalaca: oko 100. Sudija: Paštar Bojan.

FK Spartak Ždrepčeva krv: Ostojić, Stojković, Ćalasan, Kerkez, Milošević, Jočić, Shimura, Đuričin, Glavčić, Čečarić, Nikolić. Rezerve: Lučić I., Torbica, Tekijaški, Dunđerski, Vukčević, Lučić M, Medina Valdez.

FK Dečić: Namasko, Golubović, Nestorović, Mihajlović, Krkanović, Božanović, Đukić, Vujačić, Camaj, Lazarević, Savićević.

Fudbaleri Spartaka odigrali su utakmicu bez golova u generalnoj probi protiv superligaša iz Crne Gore ekipe Dečić.

Subotičani su imali više od igre i diktirali tempo međutim nisu uspeli postići pogodak. U prvom poluvremenu izgledne šanse imali su Shimura i Nikolić. Zaigrali su igrači Spartaka još bolje u nastavku susreta, međutim nisu uspeli da probiju zgusnutu odbranu protivničke ekipe koja je sve svoj esnage usmerila samo na odbranu svog gola.

Trener Aleksandar Veselinović zadovoljan je odnosom prema igri.    – Vidi se da smo još uvek teški. U prvom poluvremenu smo imali  nekih organizacionih problema, ali ne mogu da zamerim mojim momcima htenje, volju i želju. Igrali smo protiv ekipe koja se organizovano branila svih devedeset minuta i po ovom teškom terenu je bilo teško da probijemo taj bedem. Međutim, imaćemo dosta takvih utakmica i moramo da nađemo rešenje. Lično nisam mnogo više očekivao od ovog susreta znajući sve to mogu da budem zadovoljan. Sada je važno da se u dva dana dobro odmorimo i da se posle toga što bolje pripremimo za utakmicu protiv Napretka.  

Nakon utakmice kapiten Dejan Kerkez je izneo svoje utiske: – Utakmica je bila slična kao generalna proba pred početak prvenstva. Tvrd protivnik koji se organizovano branio i na kraju identičan rezultat kao i tada 0-0. Ono što je bitno da nemamo teže povredjenih igrača i da smo svi spremni za nastavak prvenstva. Vidi se da je fizička sprema na potrebnom nivou, a sada su nam sve misli usmerene ka gostovanju u Kručevcu koje svi dočekujemo jako motivisani. Ostalo je da u toku naredne nedelje radimo na nekim malim korekcijama u igri i uz maksimalan fokus i želju, spremni putujemo da odigramo dobru utakmicu i donesemo bodova koliko zaslužimo.