Spartak – Radnik 0:0

Subotica, Gradski stadion, gledalaca: oko 400. Sudija: Bojan Nikolić  (Kragujevac)

Spartak: Mirković, Farkaš, Kovačević, Antonić, Mezei, Jondić (57. Plavšić), Jočić, Makarić (79. Živković), Milić, (79. Georgijević), Torbica, Ivanović.

Radnik: Šejić, Putinčanin, Krstić, Baranin, Milovanović, Ćulum, Pejčić, Stanković (46. Jovanović ), F. Stojanović, Lazić  (65. Arsić), S. Stojanović (73. Pavlović ).

Pre početka utakmice igračima Spartaka,  zlatnim reprezentativcima sa Svetskog prvenstva,  Stefanu Miloševiću i Stefanu Iliću, predstavnici obe ekipe uručili su prigodne poklone.

IMG_7775

Utakmica u Subotici se igrala po izuzetno toplom vremenu i tešim uslovima, ali to nije omelo igrače oba tima da pokažu svoj kvalitet. Izostali su jedino golovi, iako je na obe strane bilo po nekoliko izrazitih prilika. Prvu šansu imali su gosti preko Filipa Stojanovića. Spartak je ubrzo uzvratio i do kraja prvog poluvremena bio bolji rival i opasniji po gol.

Prve dve ozbiljnije prilike imao je kapiten Vladimir Torbica, no odbrana gostiju je uspela da osujeti pokušaj Spartakovog prvotimca. Gosti su pretili iz prekida a posebno su bili opasni kada je aute izvodio Ljubo Baranin. Iz jedne takve prilike u 38. minutu Baranin je loptu ubacio u kazneni prostor tačno na glavu Ćulumu, međutim danas odlični Mirković pravovremeno je odreagovao i spasio svoju mrežu. Imao je Torbica još dve šanse, u prvoj je lopta otišla tik pored stative dok je u drugoj gostujući golman uspeo loptu da skrene u korner.

IMG_7886

U drugom poluvremenu opao je tempo igre. Do prilika se čekalo punih dvadeset minuta, a onda su obe ekipe imale po jednu šansu. Prvo se u šasni našao Milić, nakon nabacivanja Mezeija, ali je Šejić dobro reagovao, da bi sa druge strane, nakon dobro izvedenog kornera lopta došla do Krstića koji prebacuje gol Mirkovića. Spartak je propustio još dve poluprilike, a najbolju šansu gosti su imali u drugom minutu sudijske nadoknade. Loše je odreagovala odbrana Spartaka i poklonila loptu Milošu Milovanoviću za stopostotnu priliku. Međutim,  golman Spartaka je dobro pokrio bliži ugao, da bi fudbaler Radnika loptu poslao uz samu stativu, ali sa spoljne strane u gol aut.

IMG_7912