Spartak ŽK – Vojvodina 2:2 (0:1)

Subotica, Gradski stadion. Sudija: Miloš Milanović (Ćuprija) Strelci: Marčić u 51. i Srećković u 62. minutu za Spartak ŽK, Simić u 33. i Stevanović u 68. za Vojvodinu. Žuti kartoni: Bijelović, Šimura, Srećković, Ivančević (Spartak ŽK), Topić, Stevanović, Simić (Vojvodina). Crveni karton: Cucin (Vojvodina)

Spartak ŽK: Dubljanić, Jezdimirović, Ivančević, Bogićević, Milošević,  Marčić (75. Đurasović), Šimura, Bijelovoć (71. Todorovski), Tufegdžić, Srećković (86. Dunđerski), Furtula (71. Hrstić).

Vojvodina: N. Simić, Cucin, Jeličić, Stevanović, Devetak, Busnić, Topić, Noveski (46. Vukadinović), Čović (V. Simić), Kabić.

U meču petog kola Super lige Srbije, a u vojvođanskom derbiju, nije bilo pobednika. Nakon zanimljive i sadržajne utakmice na semaforu, nakon meča između Spartaka i Vojvodine, pisalo je nerešeno – 2:2 (0:1).

Spartak je bio bolji protivnnik u prvom poluvremenu. Ređali su se obećavajući napadi po levoj strani terena koju su držali Milošević i Srećković, probao je i Tufegdžić, u šansama su bili Bijelović i Furtula, a prvi do prednosti stižu gosti. Nakon pauze za osveženje, gosti su izveli akciju u kojoj su učestvovali Cucin i Čović (nekada igrači Spartaka), a Simić matira Dubljanića u 32. minutu.

Do kraja poluvremena su ponovo fudbaleri FK Spartak Ždrepčeva krv bilo bolji, a samom finišu prvog dela igra uhvatili su se za glavu – Furtula je bio u dobroj šansi.

Meč je nastavljen šansom gostiju, a potom je u prilici bio Marčić. To što nije uspeo u prvom pokušaju, jeste u drugom, u 52. minutu. Tufegdžić je pronašao Marčića, a ovaj pogodio za izjednačenje.

Spartak je bio u naletu, a od 62. minuta i u prednosti. Gol je postigao Nikola Srećković, verovatno najbolji pojedinac na ovom vojvođanskom derbiju. Radost Golubova trajala je do 68. minuta, kada Stevanović, nakon prekida, poentira glavom.

Do kraja meča bilo je prilika za promenu rezultata, ali promene nije bilo, pa čak ni kada je u samom finišu Cucin moram van igre zbog drugog žutog kartona.


Galerija fotografija:


Video: