Fudbaleri Spartaka sa velikom željom dočekuju Voždovac sa namerom da prekinu negativan niz rezultata. Povodom predstojeće utakmice koja je na programu u nedelju 18. oktobra od 15 časova na Gradskom stadionu u Subotici u prostorijama kluba održana je press konferencija na kojoj su prisustvovali igrači Andrej Mrkela i Milan Makarić.

Mrkela očekuje težak meč – Trenutno se nalazimo u nezavidnoj situaciji, što zbog nas, što zbog nekih drugih problema koji su nas zadesili. Bez obzira na sve, dobro smo radili u proteklom periodu i verujem da neće biti problema. Međutim, u poslednje vreme nam baš i ne polazi za rukom da igramo kao što treniramo. Vreme je da se to promeni, da protiv Voždovca krene u pravom smeru i da pobeda u nedelju bude početak mnogo boljeg niza. Ne poznajem baš najbolje ekipu Voždovca, dosta su promenili sastav u odnosu na prošlu sezonu. Znam da ih vodi dobar trener, Živković koji je mlad i perspektivan stručnjak i sigurno zna kako da spremi ekipu za utakmicu. Imaju čvrstu odbranu, a u napadu dosta mladih i talentovanih igrača koji mogu da ugroze gol rivala.

Milan Makarić se nada pobedi u nedelju. – Ulazimo u duel protiv Voždovca nakon serije lošijih rezultata. Dugo smo bez pobede i nadam se da će se taj niz prekinuti. Nedelja je prilika za početak malo drugačije serije, serije naših pobeda. Ekipa Voždovca ima kvalitet, i neće biti lako doći do pobede. Naš optimizam baziramo na dobrom radu na treninzima, a nadam se da će i publika u Subotici imati priliku da to vidi.

Spartak ima određenih problema sa sastavom. Neizvestan je nastup Nemanje Milića i Stefana Miloševića koji su počeli da treniraju nakon problema sa povredama. Izostaće sigurno duže povređeni Božović a na povredu se žalio i Alić.