Na ovom prestižnom turniru priliku da pokažu svoje veštine imali su 12 mališana iz FK Spartak generacija 2012. Imali su priliku da igraju fudbal sa decom iz Španije, Portugalije, Austrije, Ukrajine, Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Ćeške, Engleske, Poljske itd.

Među zvučnijim ekipama izdavajaju se klubovi poput Stoke City, Barca Academy, Celta Vigo, Deportivo La Coruna, Rapid, Porto, Sporting, Visla Krakov, MTK Budimpešta i Sparta Prag.

– Ono što je nama bilo bitno jeste da doživimo novo iskustvo koje mnoga deca u Subotici verovatno neće doživeti, da maksimalno iskoristimo vreme za učenje, ali i da se pokušamo predstaviti u najboljem svetlu. Koliko smo mogli u tom trenutku, toliko smo i dali. Dečaci su se borili kao lavovi, a ono što je najlepše od svega uživali su u ovoj fenomenalno organizovanoj fudbalskoj manifestaciji. Ostaje nam da se zahvalimo organizatorima i menadžmentu FK Spartak, koji je prihvatio poziv i poslao subotičku decu da dožive ovakav sportski događaj već u ranom razvoju. – rekli su treneri Žika Savin i Goran Radonjić.

Prvog dana turnira, u subotu 11. juna, Spartakovi dečaci takmičili su se u grupi D i ostvarili sledeće rezultate:

Celta Vigo:FK Spartak 3:0Ž
FK Sandecja:FK Spartak 0:0
Barca Academy:FK Spartak 3:1
Banik Ostrava:FK Spartak 1:0
Delta Varšava:FK Spartak 2:0.

Drugog dana turnira, u nedelju 12 juna, plavi golupčići su odigrali mečeve i ostvarili sledeće rezultate:

FK Midtyiland:FK Spartak 3:0
F.F. Zakopane:FK Spartak 0:1
APN Husaria:FK Spartak 1:0
Cracovia Krakov:FK Spartak 1:2
KS Dunajec NS: FK Spartak 2:0.

Za Spartak su nastupali: Srahinja Cvetanović, Uroš Križanović, Luka Tumbas, Strahinja Babić, Milan Đukić, Mihajlo Bajagić, Dimitrije Vasić, Jovan Ignjatić, Ilija Savin, Danilo Borkov, Lazar Simić i Ilija Sarić.