Dejan Kerkez, kapiten Fk Spartak Ždrepčeva krv karijeru nastavljan u FK Maritimo iz Portugalije. Transfer dvadeset trogodišnjeg Kerkeza koštao je 250.000 eura.   

Po rečima Nikole Simovića predsednika FK Spartak Ždrepčeva krv, klub nastavlja tradiciju prodaje igrača po evropskim klubovima. Na obostrano zadovoljstvo uspešno su završeni pregovori sa predsednikom kluba SC Maritimo, José Carlos Rodrigues Pereira, t eje Dejan Kerkez već danas predstavljen u novom klubu. 

Dejan Kerkez je u subotičkom superligašu proveo tri godine, i za to vreme odigrao 80 utakmica u plavo belom dresu. U poslednjoj sezoni stub odbrane subotičana zabeležio je 38 nastupa od kojih četiri u Evropskim utakmicama i postigao dva gola. 

Po dolasku u Maritimo, Kerkez nije krio zadovoljstvo ostvarenim transferom –  Vrlo sam sretan što sam ovdje. Razgovarao sam sa predsednikom, sviđaju mi se želje i ambicije kluba da se u predstojećoj sezoni izbori plasman koji vodi u kvalifikacije za Ligu Europe. Pratio sam Portugalsko prvenstvo i znao da je Maritimo klub koji uvijek ima ambiciju da se bori za izlazak u Evropu a to se poklapa i sa mojim ambicijama. Jako sam zadovoljan sa onim što sam video prvog dana i siguran sam da će ovo biti sjajna sezona za klub, ali i za mene.