Nakon sporazumnog raskida ugovora sa Slavkom Petrovićem, doskorašnjim šefom stručnog štaba, Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv predstavio je tandem koji će pokušati da Golubove izvuče iz krize. Novi šef struke biće Ljubiša Dunđerski, dok će njegov prvi saradnik biti Savo Pavićević.

– Hvala prvo našem bivšem šefu struke Slavku Petroviću i da mu poželim sreću u nastavku karijere. Što se novog šefa tiče, Dunđerski je već pet godina bio sportski direktor u Spartaku, potom je proveo sezonu u Vojvodini, da bismo pre tri meseca obnovili saradnju u malo izmenjenoj funkciji. Sada je ovo njegova treća funkcija u Spartaku, a mislim da je on sigurno najbolje rešenje u ovom momentu, a videćemo da li će to biti tajno rešenje. Imamo puno poverenje u njega i Savu, kao i ostatak stručnog štaba. Nalazimo se u krizi, imamo četiri poraza u nizu, sedam mečeva bez pobede i želimo da što pre dođemo na pobedničku stazu i gornji deo tabele, gde Spartak i pripada – istakao je Nikola Simović, predsednik FK Spartak ŽK.

Ljubiša Dunđerski je u svom prvom obraćanju sa nove pozicije u Spartaku istakao kao je Spartak u krizi rezultata, ali da nema krize što se tiče igre i kvaliteta momaka, te je dodao da je i pre dve godine trebalo da bude trener Spartaka, upravo sa Pavićevićem, ali da su ga putevi odveli na drugu stranu. – Ovi nije prvi trenerski posao za mene, počeo sam u Somboru 2010. godine, bio sam saradnik Zoltanu Sabou, sarađivao sa Sosom Brankom Babićem, Milanom Đuričićem. Sportski direktor u Srbiji je mnogo bliže trenerskom poslu, dosta sam vremena proveo u kopačkama na terenu, sa trenerima koji su prošli kroz Spartak i meni ovo nije strano. Siguran sam da ekipa Spartak ima spoj dobrih igrača i momaka. Promenićemo neke stvari u trenažnom procesu, u sistemu igre, da budemo što brži, agresivniji i bolji na terenu. Srećan sam što imam mogućnost da sarađujem Pavićevićem, a moj zahtev je bio da ostatak stručnog štaba ostane na okupu, jer smatram da zajedničkim radom možemo da se vratimo gde Spartak i pripada. Sa igračima sam prijatelj van terena, a na terenu će se znati ko je ko. 

Vratio sam se kući, rekao je Savo Pavićević na početku svog obraćanja, te je nastavio: – Ovo je moj treći mandat u Spartaku, bilo je mnogo uspešnih momenata, velikih rezultata, izlazili smo kao pobednici i kada smo se najmanje nadali. Nadam se da će tako biti i sada. Vratio sam se uz poziv predsednika i šefa, nisam mnogo razmišljao. Uvek ću se vraćati u Spartak, bez obzira na situaciju i stanje. Naš posao je takav da smo na jednom mestu dok ima rezultata, a sa šefom ću nastojati da ostanemo ovde što je duže moguće – te je podvukao da u ekipi nije sporan kvalitet.

U sastav stručnog štaba biće uključen i Luka Đurović, koji će se starati o kondiciji igrača