Uprava Fudbalskog kluba Spartak Ždrepčeva krv angažovala je veliko pojačanje prvih dana kalendarske godine. Novi član kluba je Edmund Addo (22g) iz Gane koji je potpisao Ugovor na dve ipo godine.

Addo igra na poziciji veznog igrača, profesionalnu karijeru počeo je 2019. godine u ekipi Senice iz Slovačke, odakle je 2021. godine prešao u ekipu Sheriff Tiraspol iz Moldavije gde je proveo dve sezone.  Sa njima je osvojio Kup i Prvenstvo Moldavije. Ekipa Sheriffa je bila veliko iznenađenje u Ligi Šampiona u sezoni 2021/22, u kvalifikacijama su eliminisali Crvenu Zvezdu zatim i zagrebački Dinamo. Grupnu fazu su započeli sa dve pobede i to protiv Shaktara i Real Madrida na Santjago Bernabeu u Madridu sa 2:1, gde se na sredini terena istakao Addo. Iako ima tek 22 godine zabeležio je i osam nastupa za seniorsku reprezentaciju Gane.

Predsednik FK Spartak Ždrepčeva krv, Nikola Simović zadovoljan je što se klub dogovorio sa mladim Edmundo Addom da svoju karijeru nastavi u Subotici – „Addo je ogromno pojačanje za naš klub i verujem da će se već tokom priprema potpuno uklopiti u ekipu i pokazati sav svoj kvalitet. Iako nije igrao poslednjih 6 meseci, siguran sam da će brzo ući u formu i pružati dobre partije. Veoma smo zadovoljni što smo uspeli da dovedemo igrača koji ima 12 utakmica Lige Šampiona, pobedu protiv Reala u Madridu i koji je A reprezentativac Gane, a pritom je veoma mlad i ima ogroman potencijal. Dovođenje ovakvog igrača, je takođe potvrda onoga što sam rekao na početku priprema – Spartak je finansijski veoma stabilan klub, pre svega zahvaljujući našem novom potpredsedniku i sufinansijeru Gagi Antonijeviću. Cilj Spartaka u nastavku sezone je borba za mesto koje vodi u plej of, uz obavezu da se što ranije obezbedi opstanak u ligi, i verujem da ce nam Addo pomoći u ostvarenju naših ciljeva.“

Edmund Addo je zadovoljan prijemom u klubu – „Izuzetno su me svi lepo prihvatili u klubu i drago mi je da sam ovde. Nisam još imao prilike da treniram sa momcima, ali sam na internetu pogledao hajlajtse sa poslednjih nekoliko utakmica. Mislim da Spartak ima kvalitetne fudbalere, došao sam da im pomognem. Znam koje su ambicije kluba, nadam se da ćemo stvoriti dobru atmosferu i zajedno ostvariti ciljeve.“

Ekipa će danas zajedno sa Addom otputovati u Antaliju gde će odraditi drugi deo priprema u sklopu kojih će odigrati i četiri prijateljske utakmice kako bi se što bolje pripremili za nastavak prvenstva.