Nakon ubedljive pobede nad Voždovcem fudbalere Spartak Ždrepčeve krvi očekuje novo iskušenje. U narednom kolu Mozart Super lige igraju protiv FK Čukarički na njihovom stadionu na Banovom brdu u Beogradu. Utakmica se igra u nedelju 7. avgusta sa početkom od 21:00 čas.

Predstojeću utakmicu najavio je šef struke Slavko Petrović – U prva četiri kola smo dobro odradili domaći zadatak te rasterećeno putujemo u Beograd gde nas očekuje teška utakmica. Ekipa Čukaričkog niz godina pokazuje da spada u sam vrh srpskog fudbala. Ja sam lično navijao za Čukarički kada su igrali protiv holanđana i zbog koeficijenta srpskog fudbala. Nažalost gosti su brzo došli do ubedljivog vodstva i u tom meču nismo videli svu njihovu snagu. Mi ćemo sve učiniti da dođemo do novih bodova iako je normalno da je Čukarički kući favorit. Međutim moja ekipa ako nastavi sa ovakvim igrama i zalaganjem svima će biti trvd zalogaj. Verujem da nas očekuje jedna interesantna utakmica. 

Prvotimac Šćepanović Srđan ističe kvalitete narednog protivnika – Očekuje nas zahtevna utakmica po meni jedna od najtežih gostovanja u našoj ligi. Čukarički je dobra ekipa sa dobrim i kvalitetnim pojedincima. Meč dočekujemo posle niza naših dobrih rezultata što nam stvara pozitivnu atmosferu. Verujem da ukoliko ispunimo sve zadatke što nam zada šef i Stručni štab možemo se nadati pozitivnom rezultatu. 

Po rečima Slavka Petrovića, subotičani imaju određenih kadrovskih problema. Izostaće Shimura, koji je bio u dobroj formi i koji će sigurno nedostajati ekipi, dok se u tim vraća Toševski koji će biti u protokolu.