Nakon osvajanja boda protiv Mladosti i eliminacije u Kupu Srbije od Napredka, fudbaleri Spartaka nastavljaju sa prvenstvenim obavezama. U nedelju 19. marta  sa početkom od 15:00 časova u okviru 27. kola Super lige Subotičani dočekuju Radnički  iz Niša. 

Predstojeću utakmicu koja je treća u nedelju dana najavio je pomoćni trener Savo Pavićević – Očekuje nas možda i najbitnija utakmica u ovom delu polusezone. Radnički je kvalitetna ekipa koja u svojim redovima ima kvalitetne pojedince, dobre igrače.  Znam ih sve, pošto sam tamo bio saradnik Radoslavu Bataku sa Zoranom Repcem gde smo ostvarili dobre rezultate. Mi smo ekipa koja će sigurno izaći maksimalno jako. Drago mi je da su momci posle Kupa radili jako dobro i vidimo da su svi pozitivno naelektrisani i da jedva čekaju da počne utakmica u nedelju. Poštujemo protivnika, ali sam ubeđen da ćemo pokazati sav svoj kvalitet koji posedujemo. Niš poštujemo ali mi idemo na tri boda.

Defanzivac Jovan Marinković nada se pobedi svoje ekipe – Očekuje nas možda i najvažnija utakmica do sada protiv jakog protivnika. Oni su možda u krizi rezultata, ali nas to neće zavarati. Mi gledamo sebe, pripremamo se dobro i ukoliko  budemo ispoštovali dogovore sa treninga pobeda neće izostati. Daćemo sve od sebe da osvojimo tri boda koja bi nam jako puno značila za nastavak sezone.