Posle mesec i po dana prinudne pauze zbog pandemije konačno će se na Gradskom stadionu zakotrljati lopta. Krizni štab je dao zeleno svetlo da fudbalski klubovi počnu sa treninzima, pa će i „golubovi“ polako da se vrate normalnom radu i pripremi za nastavak takmičenja.

Nakon zelenog svetla od kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje koronavirusa da dozvoli treninge na otvorenom, sa potpunim korišćenjem svih preporuka, rukovodstvo Spartak Ždrepčeve krvi je, kao i ostali klubovi odredilo dan početka rada. Subotičani će već u ponedeljak, 4. maja, početi sa treninzima u grupi, uz poštovanje mera razmaka između igrača.

Još nije doneta odluka da li će se prvenstvo okončati odmah po odigravanju preostala četiri kola preliminarnog dela ili će se ipak igrati po planiranom formatu plejof i plejaut, kao ni  da li će biti dozvoljeno prisustvo publike. U narednih nekoliko dana posle zvaničnih odluka države o takmičenjima odlučiće zajednica Superlige uz konsultaciju sa svim predstavnicima klubova kako će sezona biti privedena kraju.