Fudbaleri Spartaka uveliko se pripremaju za novu sezonu. Svaki dan vredno rade na Gradskom stadionu pod nadzorom prvog trenera Andreja Černišova koji neće imati lak zadatak da uigra ekipa koju je pretrpela značajne promene.

Ekipu je po završetku sezone napustilo osam igrača: Antonić, Kovačević, Tomić, Milošević, iskusni Tumbasović i Šljivić kao i Slobodan Novaković i Vladimir Branković. Na treninzima je vidljiv veliki broj novajlija od kojih su mnogi došli na probu i koji će pokušati da se nametnu ruskom strategu. Subotičane je na treningu posetio Stefan Milošević, sada već bivši igrač plavih golubova koji je karijeru nastavio u Crvenoj Zvezdi. Milošević je došao da obiđe svoje bivše kolege i još jednom se pozdravi sa svojim drugovima.

Fudbaleri polako završavaju prvu fazu priprema i počinju sa odigravanjem prijateljskih utakmica. Odigraće utakmicu protiv Bačke iz Bačke Palanke, novog superligaša i protiv ruske ekipe Mordovije. Subotičani od 30. juna pripreme nastavljaju na Zlatiboru gde će ostati dve nedelje i za to vreme odigrati četiri do pet prijateljskih utakmica.