Nakon neočekivane eliminacije iz Kupa Srbije od Dubočice, fudbaleri Spartaka se okreću domaćem prvenstvu gde su u poslednja dva kola zabeležili vredne pobede nakon kojih se nalaze na sredini tabele. U narednom 15. kolu Spartak gostuje ekipi Kolubare u Lazarevcu, u meču koji je na rasporedu u utorak 2. novembra sa početkom od 14:00 časova. 

Utakmicu je najavio šef stručnog štaba Vladimir GaćinovićUtakmica protiv Kolubare za naš ima istu veliku važnost kao i sve prethodne. Naravno znamo koji su nam ključni faktori da bi ostavrili pozitivan rezultat a to je pre svega super kvalitetan odnos i pristup utakmici. Protekle dve prvenstvene utakmice su bile na jednom jako dobrom nivou po tom pitanju za razliku  od meča u Kupu koaj je bial ispod svakog nivoa. Razlog nije bio taj što smo izveli postavu u kojoj su bili igrači koji su do sada imali manju minutažu već upravo iz razloga što nije bio kvalitetan odnos prema igri. Teško nam je pala eliminiacija iz Kupa. Okrećemo se prvenstvu, znamo da nas očekuje super iskusna ekipa koja u svojim redovima ima igrače koji su imali zavidne igračke karijere.

Šef struke se osvrnuo i na kadrovske probleme pred susret protiv Kolubare. – Za ovu utakmicu ne možemo da računamo na Shimuru koji ima četiri žuta kartona i na Mihajlovića koji ima istegnuće mišića, povredu koja zahteva mirovanje od par dana. Nadam se da će ostali biti spremni i da će biti u dobriom ritmu.  

Nikola Srećković se nadovezao na svog trenera – Očekuje nas teška utakmica u Lazarevcu protiv iskusne ekipe koja će tražiti bodove protiv nas na svom terenu. Međutim, mi gledamo u nas, iza sebe imamo dve odlične utakmice u prvenstvu i taj kiks u Kupu koji smo napravili. Analizirali smo tu utakmicu i izvukli pouke. Sada su nam sve misli usmerene ka Lazarevcu i duelu protiv Kolubare, odakle očekujem da se vratimo sa pozitivnim rezultatom.