Hvala za sve

Na današnjem sastanku šefa stručnog štaba, gospodina Vladimira Gaćinovića sa Upravom FK „Spartak“ donešena je odluka da se nakon godinu i po dana zajedničkog rada sporazumno prekine dalja saradnja.

Gospodin Gaćinović je preuzeo naš klub u veoma delikatnom trenutku. U tom periodu je još trajala borba za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, a ekipa se nalazila na trećoj poziciji na tabeli.

Pod njegovim kormilom je izboren plasman na međunarodnu scenu gde smo postigli istorijski uspeh učešćem u trećem kolu kvalifikacija. Na tom putu smo eliminisali slavnu „Spartu“ iz Praga što je uspeh kakav ćemo teško ponoviti.

Iza nas je jedan turbulentan period koji nisu pratili očekivani rezultati, posebno u domaćem prvenstu i jednostavno smo se sporazumeli da je za „Spartak“ najbolje da dođe do promene šefa stručnog štaba. Ova odluka je donešena teška srca i nismo je doneli u afektu,  već kao iskreni prijatelji, dogovorom.  Ipak, klub je iznad svega.

Valja napomenuti da je u kratkom vremenu Spartak  napustilo 10 prvotimaca koji su otišli u druge klubove i tu valja tražiti jedan od uzroka slabijih rezultata.

Gospodin Gaćinović je divan čovek, vrstan stručnjak koji fudbalsku igru poznaje do tančina i možda je nedostajalo samo malo sportske sreće da rezultati budu drugačiji. Sa Vladom smo postali prijatelji i van terena tako da i nama teško pada ovaj razlaz. Sigurno je to da je ostavio neizbrisiv trag u istoriji našeg kluba.

I na kraju želimo da kažemo  doviđenja, ali ne i zbogom jer su vrata našeg kluba za Vladimira Gaćinovića uvek otvorena.