U vanrednom kolu Spartak na svom stadionu dočekuje ekipu Jagodine. Utakmica se igra u sredu 12. avgusta sa početkom od 17 časova. U prošlom kolu subotičani su izgubili od Partizana u sudijskoj nadoknadi u 95 minutu a sada ih očekuje nova borba za bodove.

Pred duel sa Jagodinom kapiten Vladimir Torbica izneo je svoje viđenje predstojećeg duela. – U utakmici protiv Partizana mogli smo nešto više da uradimo. Partizan kada nema pozitivan rezultat dodatno opterećuje protivnika. Nije nam se desilo prvi put da protiv njih gubimo bodove. Nije nam palo lako, ali smo se profesionalno okrenuli novom meču. Jagodina je proteklih sezona za nas bila dosta neugodan rival, ali smo u nekoliko poslednjih utakmica protiv njih pokazali kako možemo da igramo. Bio bih veoma zadovoljan kada bi se ponovio prošlogodišnji rezultat, kada smo u Subotici slavili sa 2:0.

Naredni protivnik Spartaka nalazi se u lošoj seriji, što ne bi smelo da uspava subotičane. – Ne sme da nas zavara to što su bez bodova u ovoj sezoni, kao ni činjenica da su postigli samo jedan gol na ove četiri utakmice. Sigurno dolaze motivisani da prekinu crnu seriju, no naš cilj je osvajanje sva tri boda. Poslednja dva meča pokazala su da ekipa ima kvalitet i da smo stigli do željenog modela igre. Videlo se to u pobedi protiv Mladosti, ali i u meču protiv Partizana. U tom ritmu treba da nastavimo i dalje. Ekipa daje uvek sve od sebe, nije to uvek dovoljno za dobar rezultat, ali je sigurno da će svi oni koji istrče na teren dati sve od sebe da to tako i bude.

Torbica se oporavio i biće u timu, međutim i dalje subotičani imaju kadrovskih problema. Izostaće povređeni Milić, kao i  Srđan Plavšić koji je pre dva dana prešao u redove Crvene Zvezde..