Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv ponovo ima jednog igrača iz Jpana u svojim redovima. Nakon Noburu Šimure koji je sa velikim uspehom igrao u Subotici danas je ugovor potpisao Šo Jamamoto od koga se puno očekuje. nakon Nikole Srećkovića i Vladana Vidakovića japanac Jamamoto je treće pojačanje u subotičkom superligašu. 

Šo Jamamoto rođen je 12. novembra 1996. godine i igra na poziciji centralnog veznog. Protekle dve godine proveo je u Crnoj Gori, prvo u Rudaru iz Pljevlja a potom u FK Petrovac odakle je prešao u Spartak.  

Predsednik kluba Nikola Simović zadovoljan je novim pojačanjem koji je angažovan nakon odlaska Nemanje Glavčića – Kako smo i rekli početkom priprema, tako smu i postupili. Ne gomilamo igrače, ali dovodimo pojačanja u zavisnosti od odlazaka. Nakon odlaska Nemanje Glavčića u Hrvatsku, vrlo brzo smo reagovali i doveli Japanca Jamamota iz Crne Gore. On je tokom priprema na Zlatiboru trenirao sa ekipom sve vreme. Vrlo brzo se uklopio. Pokazao je da se radi o kreativnom igraču koji nam zasigurno može pomoći da izborimo plej- of u ovoj sezoni.