Vladimir Torbica dugogodišnji kapiten Spartaka rođen je 20. septembra 1980. godine u Somboru. U rodnom gradu je i počeo da trenira fudbal. Nosio je dres Radničkog u svim mlađim selekcijama, gde mu je prvi trener bio Slavko Antić  i sa nepunih 16 godina debitovao za seniorsku ekipu somborskog drugoligaša u tom periodu. Karijeru je nastavio u Mladosti iz Apatina koja se tada takmičila u Drugoj ligi, a potom i u superligaškom društvu. U klubu  iz grada na levoj obali Dunava, Torbica je proveo tačno deceniju, gde je bio  kapiten, da bi nakon  istupanja „pivopija“ iz Super lige po okončanju  sezone 2006/07, na poziv predsednika Dragana Simovića prešao u redove trećeligaša Zlatibor vode. Imali su čelnici kluba iz Horgoša zacrtanu viziju, stvorili tim za uspehe, a potom se fuzionisali sa Spartakom i stigli do elitnog ranga takmičenja.

Rastao je Spartaka, a sa njim i Vladimir Torbica. Popularni naš Torba postao je legenda kluba. Miljenik navijača ostao je veran 12 godina klubu sa severa Bačke. Kapitensku traku nosio je deceniju i u tom periodu ispisao najlepše stranice istorije kluba. Odigrao je ukupno 357 utakmica u plavo – belom dresu i postigao 51 gol.

Prve sezone u elitnom rangu Spartak je bio pravo osveženje. Pod vođstvom trenera Zorana Milinkovića ostvarili su veliki uspeh. Obezbedili su četvrto mesto u domaćem šampionatu i izborili izlazak na međunarodnu scenu. Mogao je Vladimir Torbica svojim znanjem, kvalitetom, talentom i umećem koje je demonstrirao na terenu da ponese dres i većih klubova, ali je on ostao veran „golubovima“ punih 12 godina. S pravom je nosio kapitensku traku. Bio vođa na terenu, ali i van njega. Najbolji primer mladim igračima kako treba da se ponaša vrhunski sportista i profesionalac. Kada je mislio da je kraj, ostao je da pomogne podmlađenom Spartaku i upisao još veći uspeh. Ponovo je subotički superligaš zaigrao na međunarodnoj sceni u sezoni 2017/2018. „Golubovi“ su uspeli po drugi put da se plasiraju u Ligu Evrope. Iako su mnogi očekivali da će odmah u prvom krugu kvalifikacija da se oproste, četa na čelu sa kapitenom Torbicom pod vođstvom trenera Vladimira Gaćinovića uspela je da napravi korak više i stigne do trećeg kola. Savladao je Spartak Koleraj, potom veliku prašku Spartu, ali ga je zaustavio Brondbi. Kako god, istorija je još jednom ispisana. Za 12 godina kapitenskog staža legenda kluba je uspela dva puta da izvede ekipu na međunarodnu scenu i to će se pamtiti!

Došao je trenutaka da se Vladimir Torbica oprosti od igračke karijere,ali ne i Spartaka. Neće više nositi kapitensku traku, ali će ostati i dalje veran „golubovima“ i biti važna karika u klubu.

Spartak 22. maja ispraća legendu u igračku penziju, a u čast dugogodišnjeg kapitena dres sa brojem osam biće povučen iz upotrebe.

– Posle revijalne utakmice 22. maja, oproštajne za našeg kapitena, dres sa brojem osam se povlači iz opticaja i više se neće nositi iz zahvalnosti Vladimiru Torbici za godine provedene u klubu – jasan je predsednik Subotičana Dragan Simović. – Napravićemo oproštaj kakav dolikuje igraču i kapitenu kao što je Vladimir Torbica. Veliki dan za Spartak biće 22. maj. Održaće se Skupština kluba, odigrati revijalna utakmica u njegovo ime, a potom prirediti i svečana večera u restoranu „Spartak”.