Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, na sednici koja je održana 06. oktobra 2015 godine donela je odluku da se FK Spartak kazni sa oduzimanjem 4 boda zbog toga što je trener  Stevan Mojsilović odmarao igrače u duelu protiv  OFK Beograda. Po mišljenju i odluci FSS izostanak igrača je uticao na krajnji rezultat i omogućio protivničkoj ekipi da dođe do bodova.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, kojom je predsedavao Slaviša Kokeza, donela je više nego sramnu presudu sa kojom našem klubu oduzimaju 4 boda. Iako su sve činjenice na strani FK Spartak, pomenuti Organ FSS-a očigledno nije ni razmatrao priložene izjave koje su čelnici FK Spartak priložili, već je cenio rekla-kazala priče. Reči ljudi koju su iz kladinice uplaćivali tikete i tzv statistike koje pokazuju koliko je igrač proveo na terenu u dosadašnjim utakmicama su činjenice na osnovu kojih su Moćnici iz FSS-a procenili da je Spartak uradio nešto nečasno. Ako je to profesionalizam koji zagovaraju ti moćnici onda se crno piše srpskom fudbalu. Sve ovo je svojevrstan presedan  i nema nikakve veze za realnošću, sujete dotičnih su nadjačale razum. Po principu kadija te tuži – kadija ti sudi, čelnici Disciplinske komisije su doneli ovu nakaradnu odluku.

Dva dana, nakon donošenja ove sramne i nakaradne odluke, FK Spartak još uvek nije dobio oficijelno odluku fudbalskih disciplinaca. Znamo da im je teško sročiti i staviti na papir to što su usvojili, a da ne prekrše neki od zakona, ljudskih i zemaljskih.

FK Spartak, nema nameru da prihvati ovaj čin nepravde, već je angažovan tim advokata a razmatra se i opcija podnošenja građanske tužbe. U svakom slučaju, ako bude potrebe, FK Spartak će se obratiti i sudu u Lozani.