Spartak – Željezničar 2-4

Duel klubova, starih znanaca, ovaj put posle dugo godina snage odmeravaju mlađi kadeti. Šta reći sem da je utakmica bila odlična, puna tempa i obrta, 6 golova, dva promašena (ili odbranjena penala)..Na žalost Spartakovi dečaci ostaju bez bodova a žal ostaje za propuštenim šansama jer smo imali kod 2-1 za nas penal koji nismo iskoristili..i kod 3-2 za Željezničar drugi penal koji takođe nismo iskoristili…Sve u svemu velika škola za ovu decu, i iskustvo kakvo ne mogu steći u domaćem prvenstvu.

izveštaj sa utakmica drugog kola (oficijelni sajt Turnir prijateljstva)

PREOKRET OFK BEOGRADA, MUFTIĆ OPET HEROJ ŽELJE

Željezničar je odigrao još jednu neverovatnu utakmicu na Turniru prijateljstva 2017. Posle pobede od 3:2 protiv Dinama, ekipa iz Sarajeva je ovoga puta savladala Spartak iz Subotice sa 4:2!

Heroj plavih je ponovo bio mladi golman Vedad Muftić koji je odbranio 2 penala igračima Spartaka!

Strelci za Željezničar bili su Panjeta u 12. minutu, Mulamuratović u 45. minutu i Mujić u 48. i 60. minutu. Golove za Spartak postigli su Žiža u 15. minutu i Avdalović u 23. minutu.

OFK Beograd je pobedio Dinamo Zagreb sa 3:1 posle velikog preokreta u drugih 30 minuta utakmice. Zagrepčani su došli u vođstvo u poslednjem trenutku prvog poluvremena preko Palića, reklo bi se potpuno iznenada jer je OFK Beograd bio taj koji je napadao u tim trenucima.

Ipak, taj pogodak nije uticao na samopouzdanje igrača iz Beograda. Oni su u drugom poluvremenu postigli čak 3 gola preko Jevetića (38. i 59. minut) i Djordjevića (46. minut) i tako došli do potpunog preokreta.

GRUPA C
# Klub Bod
1 Željezničar 6
2 OFK Beograd 6
3 Spartak Su 0
4 Dinamo Zagreb 0