U maloj sali Velike terase na Paliću u sredu 24. februara održano je svečano proglašenje dobitnika nagrada u akciji Medalja Lajoša Vermeša. Reč je o tradicionalnoj akciji koja je doživela svoje jubilarno, deseto izdanje, a u okviru koje se neguje sećanje na jednog od pionira sporta na ovim prostorima, ali i nagrađivanje najboljih sportista i sportskih klubova. Ovom prilikom premijerno je prikazan dokumentarni film „Vermešov duh sačuvan u medaljama” koji govori o delu Lajoša Vermeša, ali i o akciji, kroz komentare dobitnika najvrednijih priznanja u prethodnih devet godina.

Među dobitnicima priznanja našla su se i dva fudbalera Spartaka i to za sportski podvig godine. Medalja Lajoša Vermeša pripala je prvotimcima Stefanu Iliću i Stefanu Miloševiću koji će 2015. godinu pamtiti po osvajanju zlatne medalje na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina.

Najbolji sportista je Tamaš Kajdoči, član Kluba dizača tegova Spartak sa 287 bodova koji je na Prvenstvu sveta za juniore osvojio četvrto i šesto mesto, a na Prvenstvu Evrope za juniore osvojio tri medalje, srebrnu u izbačaju, bronzanu u trzaju i bronzanu u olimpijskom biatlonu. Drugo mesto pripalo je bronzanom sa Svetskog prvenstva u veslanju, Martinu Mačkoviću, dok je treći bio plivač Spartaka Andrej Barna sa 167 bodova.