Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi dočekuju Crvenu Zvezdu na rekonstruisanom Gradskom stadionu. Biće to prva utakmica subotičana na novoj travnatoj površini, nakon obnove stadiona koju su zajedničkim snagama uradili Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Ap Vojvodina i Lokalna samouprava.

Fudbaleri Spartaka lidera na tabeli dočekuju u pomalo nezgodnoj situaciji opterećeni povredama igrača. Šef struke Predrag Rogan – Znamo da nam u goste dolazi evropska Zvezda koju na fenomenalan način predvodi kolega Milojević, čijim dolaskom šampion igra brz i moderan fudbal. Podatak da se čak 18 igrača upisivalo u listu strelaca dovoljno govori sa kakvim fondom igrača raspolaž FK Crvena Zvezda. Sa druge strane mi imamo stalne kadrovske probleme povređenom  Jočiću i Marčiću pridružili su se Denković i Tejkijaški nakon utakmice protiv Proletera. Međutim, siguran sam da će od mojih momaka koji istrče na teren u sredu dati sve od sebe da ostvare pozitivan rezultat. Ovom prilikom pozivam navijače da dođu na stadion i podrže ovu mladu ekipu.  

Najiskusniji prvotimac Spartaka je sigurno Vladimir Torbica Zvezda u izuzetnoj formi i za sve što su postigli posebno u Evropi treba im odati priznanje. Sa jedne strane imamo čast što igramo protiv takve ekipe, međutim sa druge strane mi se moramo posvetiti igri jer su nam bodovi preko potrebni bez oibzira protiv koga igramo.  Mislim da bodovni saldo nije zadovoljavajući, trebali smo i mogli smo više. Moramo se maksimalno skoncentrisati svih 90 minuta, lično bih voleo da ostvarimio povoljan rezultat. Ovo je možda moja i poslednja utakmica protiv Crvene Zvezde,  poslednja sezona za mene svakako jeste, pa je to još jedan motiv više ukoliko dobijem priliku da pružim dobru igru.   

Spartak će po prvi put zaigrati pred svojom publikom u ovoj sezoni i to na novom terenu. – Lepo je vratiti se našoj „kući“. Kolika je to prednost u ovom trenutku ne bih mogao reći jer će i nama kao i protivniku ovo biti prva utakmica na ovom terenu. Vraćamo se na teren koji ima odličnu travnatu površinu na kojoj se može igrati veoma kvalitetan fudbal. Verujem da ćemo svi uživati u sredu. – istakao je Predrag Rogan 

Utakmica se igra u sredu od 16 časova. Pozivamo subotičku publiku da dođe u što većem broju i pruži podršku Spartaku isto tako bi ih zamolili da dođu peške ili nekim drugim prevozima pošto se očekuje veliki broj postilaca sa strane koji će doći sopstvenim automobilom pa se očekuje gužva na parkinzima i prilazima ka Gradskom stadionu. Kapije se otvaraju dva sata ranije znači u 14 časova.  

Ulaznice se naplaćuju po sledećem cenovniku:

  • zapad – 400 dinara
  • istok, jug – 350 dinara
  • sever – 200 dinara
  • deca mlađa od 14 godina – 100 dinara