Fudbaleri Spartaka će u subotu 10. septembra ponovo zaigrati pred svojom publikom. Od početka sezone subotičani su svoje utakmice bili primorani da igraju u Novom Sadu, međutim zbog dobrog ritma radova na Gradskom stadionu vezanih za montažu reflektora Fudbalski Savez Srbije je odobrio odigravanje utakmica u Subotici.

Spartak Ždrepčeva krv će tako po prvi put u ovoj sezoni igrati pred svojom publikom pa će u subotu, 10. septembra, od 16,30 sati ugostiti Javor Matis iz Ivanjice. Utakmicu je najavio trener Andrej Černišov – Moram prvo da čestitam svim prijateljima našeg sporta u Subotici, što se fudbal vratio u grad. Biće to dobro za sve nas u Spartaku, ali i za sve naše navijače. Prvenstvenu pauzu smo radno iskoristili pripremajući se na Zlatiboru. Radili smo u odličnim uslovima, ali i u jakom ritmu, po dva treninga na dan, tako da je bilo dosta teško. Sa nama su bili i novi igrači koji su stigli pred kraj prelaznog roka i oni će nam sigurno moći pomoći. Kadrovska situacija nam trenutno baš i nije sjajna. Poznato je da zbog povrede 5-6 meseci neće biti Branimira Jočića, na priprema na Zlatiboru su se povredili Farkaš i Žuk. Sve su to važni igrači za nas, a neće biti u mogućnosti da nsatupe protiv Javora.

Uprkos kadrovskim problemima Spartak će u predstojeći meč ići na pobedu – Protiv Javora ćemo da tražimo pobedu, a nadam se da ćemo da igramo tako dobro kao što smo to radili kroz pripreme na Zlatiboru. Malo se pribojavam što je ovo prvi meč za igrače u Subotici, bojim se da ih emocije ne bi suviše ponele, jer, ako se to desi, onda se često može slomiti igru.