U Velikoj većnici Gradske kuće održano svečano proglašenje dobitnika priznanja u tradicionalnoj akciji Sportista godine Subotice, koju zajedno organizuju Grad Subotica, Sportski savez Subotice i „Nove Subotičke novine”.

Najvrednije prizanje, titulu sportiste Subotice, poneo je Davor Štefanek, rvač Spartaka, a rezultat koji ga je preporučio za ovu nagradu je svakako drugo mesto na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Najbolji sportista u konkurenciji juniora je Nora Bognar iz Planinarskog kluba Spartak, dok je Danilo Dulić, plivač Spartaka, najbolji kod pionira. Za najbolji sportski kolektiv Subotice u 2018. godini proglašen je Ženski fudbalski klub Spartak.

U tradicionalnoj anketi priznanje je zaslužio i Nemanja Ćalasan, prvotimac Spartaka i član mlade reprezentacije Srbije koji je zauzeo visoko četvrto mesto u seniorskoj konkurenciji, ispred njega su bili jedino osvajači svetskih i evropskih medalja. Nagrada je pripala i kolektivu FK Spartak Ždrepčeva krv, ekipi koja je prošlu sezonu završila na četvrtom mestu Super lige i koja je zasutavljena tek u trećem kolu kvalifikacija Lige Evrope izbacivši pre toga čuvenu Spartu iz Praga. Vrednim rezultatim osvojili su drugo mesto u konkurenciji sportskih klubova iza ŽFK Spartak aktuelnog šampiona Srbije i učesnika eliminacione faze Lige šampiona a ispred muškog odbojkaškog kluba Spartak koji su bili treći u državi.