Peti međunarodni turnir Trofej grada Subotice održaće se 28. i 29. avgusta ove godine na terenima Gradskog stadiona u Subotici. 

Turnir je najavio organizator Milan Čabrić – Mislim da je ovaj turnir izuzetno značajan kako za grad Suboticu tako i za Fudbalski klub Spartak. Nakon što smo prošle godine zbog korona virusa pauzirali sa turnirom sada su se stekli uslovi za nastavak ove divne manifestacije posvećene najmlađim fudbalerima. Drago mi je što ću i ove godine sarađivati sa FK Spartak. Turnir će pomoći grad Subotica, FSS, FSV, Sportski savez Srbije i ne sumnjam da ćemo imati sjajnu manifestaciju jer imamo odlične uslove na Gradskom stadionu, dobre terene u čije kvalitete sam se uverio. Po prvi put u turnir smo uvrstili i devojčice sa željom da podignemo popularnost fudbala. Nastupaće deca od 2009 do 2012 godišta po želji subotičkog superligaša. Ograničen je broj ekipa kako bi imali što bolji kvalitet. Prijava ekipa se vrši do 28. avgusta. Igraće se u grupama a kasnije prvak se određuje eliminacionim utakmicama. Obezbeđeni su vredni pehari i medalje za najbolje. Očekujemo ekipe inostranstva, već su nas kontaktirale ekipe iz Bosne i Hercegovine, Mađarske i Ukrajine.  

Značaj turnira ispred kluba izneo je Vladimir Torbica Žao mi je što prošle godine nismo mogli da organizujemo turnir zbog situacije sa kovidom. Ovom prilikom pozivam ekipe da uzmu učešće i da se odazovu u što većem broju. Očekujem dobru organizaciju, mladi fudbaleri i fudbalerke će imati priliku da se predstave u dobrom svetlu subotičkoj publici u dva dana.   

U organizacionom smislu turnir će pomoći i Ženski fudbalski klub Spartak, pošto od ove godine učestvuju i ženske ekipe. Ispred ŽFK Spartak turnir je najavio trenwer mlađih kategorija Renato Pirša –  Drago mi je da će na turniru učestvovati i devojčice 2007 i 2008 godišta koje će igrati fudbal 9. ŽFk Spartak je i ranije učestvovao na turniru, čije devojčice su se takmičile zajedno sa dečacima. Međutim sada je ovo iskorak više i mislim da će biti lepa promocija ženskog fudbala i dobar vid promocije. Nadam se da će ovo prerasti u tradiciju i ovom prilikom pozivam ženske klubove da se odazovu i učestvuju na turniru.