Predstavljen Nebojša Vučković, nosioc razvojnog programa škole fudbala i head coach

Novog trenera predstavio je Nikola Simović, predsednik FK Spartak Ždrepčeva krv – U proteklom periodu naglasio sam nekoliko puta kako će podizanje rada Omladinske škole biti jedan od naših prioriteta u narednom periodu i svakako važan deo strategije razvoja Spartaka. Dovođenjem Nebojše Vučkovića mislim da pravimo veliki korak u razvoju Omladinske škole. Radi se o čoveku koji je dugi niz godina radio u inostranstvu i stekao veliko znanje i iskustvo. Uveren sam de će u velikoj meri doprineti da naša Omladinska škola napreduje i da se razvija još brže. Veliko mi je zadovoljstvo što smo sklopili dogovor sa gospodinom Vučkovićem koji će nam pomoći da ostvarimo svoj cilj da što veći broj igrača iz Omladinske škole konkuriše za prvi tim.  

Nebojša Vučković se zahvalio na poverenju – Zahvalio bih se predsedniku i Upravi kluba na ukazanom poverenju, direktoru Akademije sa kojim sam već uspostavio vrhunsku saradnju i celoj radnoj zajednici i trenerskom kadru koji je otvoren za saradnju. Pre mog dolaska imali smo dosta razgovora i napravili smo analizu stanja u Omladisnkoj školi i klubu. Postojeće stanje je vrlo zadovoljavajuće, radi se o jednoj zdravoj sredini u kojoj postoje ozbiljne postavke profesionalnog rada. Promene će biti u načinu pristupa radu, posvećenosti rada. Više će se komunicirati sa Stručnim štabom o pripremi treninga, izvršenju treninga i prenošenju te materije prema deci.

Nebojša Vučković je rođen u Rijeci gde je igrao fudbal do svoje 23 godine. Nakon toga otišao u inostranstvo a poslednjih 11 godina proveo u  PSV Eindhovenu. Dugogodišnji rad i saradnja s nizom klubskih legendi te svakodnevno praćenje rada prvog tima pod stručnim vodstvom Ronald Koeman, Huub Stevens, Eric ten Haag, Dick Advocaat, Phillipe Cocu dovelo je Nebojšu Vučkovića do PRO licence i trenerske profilacije u metodologiji rada, trenažnih procesa, obuci trenerskih i igračkih kadrova.

U toku svog rada u PSV Eindhovenu, Nebojša Vučković je izučio strukturu i procese omladinske škole, u 275 službenih utakmica koje je vodio sa pozicije glavnog trenera. Sa PSV amaterima osvojio je prvenstvo i postavio temelje ženskog profesionalnog fudbala u južnoj Holandiji. Trećim mestom u internacionalnoj BeNe League i plasmanom u tri finala kupa protiv Ajaxa, Vučković je do danas postigao ne prevaziđene rezultate. S uspehom je sproveo sportsko operativnu strategiju kluba čime je izrastao do osobe od najvećeg povjerenja klubskog rukovodstva.