Selektor mlade reprezentacije Srbije (U21) Goran Đorović odabrao je igrače za nastavak kvalifikacija i duele protiv BJR Makedonije (7. septembar, stadion Karađorđe Novi Sad) i Rusije (11. septembra, Nižnji Novgorod).

Na spisku se nalazi i ćlan Spartaka ŽK Nemanja Ćalasan, koji već ima zabeležena dva nastupa za U21 reprezentaciju Srbije.

Kod selektora Milana Obradovića nastupio je u prijateljskoj utakmici protiv Grčke u Novom Sadu 9. juna 2017. godine (3:1 za Srbiju). Kod sadašnjeg selektora Gorana Đorovića igrao je u prijateljskoj utakmici u Dohi protiv reprezentacije Katara 17. decembra 2017. godine (2:1 za Srbiju).

Na klupi je bio u 3 utakmice ovog kvalifikacionog ciklusa (gostovanja BJR Makedoniji, Austriji i Jermeniji).

Nemanja ima i jedan nastup za seniorsku reprezentaciju Srbije kod bivšeg selektora Slavoljuba Muslina koji ga je pozvao na turneju reprezentacije po Severnoj Americi. Odigrao je 55 minuta utakmice sa selekcij0m SAD 29. januara 2017. godine u San Dijegu.

Rođen je 17. marta 1996. godine u Subotici, a prvi profesionalni ugovor potpisao je sa Spartakom. Jednu sezonu je proveo na pozajmici u Bačkoj 1901 iz Subotice. 

Visok je 188 centimetara i težak 81 kilogram. Igra na poziciji štopera.

Od početka ove sezone zabeležio je 8 nastupa za Spartak ŽK (3 u Superligi Srbije i 5 u kvalifikacijama za UEFA Ligu Evrope) i postigao je jedan gol (protiv Sparte iz Praga u Novom Sadu).

Okupljanje reprezentacije biće 3. septembra u Novom Sadu, u hotelu „Prezident“.

Posle šest odigranih kola Srbija je na prvom mestu sa maksimalnim učinkom i nalazi se veoma blizu plasmana na Evropsko prvenstvo koje se 2019. godine održava u Italiji i San Marinu.