Predsednik kluba Nikola Simović obišao je fudbalere Spartaka na pripremama koje obavljaju na Zlatiboru. 

Predsednik je zadovoljan uslovima na Zlatiboru a posebno sa ponašanjem igrača. – Vidim da pripreme prolaze u najboljem redu uz odličnu atmosferu. Trenutno smo svi zadovoljni kako sve funkcioniše, pogotovo što se tiče odnosa igrača prema treningu, njihovim zalaganjem i radom, sa formom na prijateljskim utakmicama, radom i ponašanjem na terenum, ali i van njega gde se igrači bodre i podržavaju. Za sada smo imali dve kontrolne utakmice protiv Javora i Napredka u kojima smo pokazali da polako podižemo formu. Sutra igramo dve utakmice, protiv Borca iz Banja Luke će igrati B ekipa, gde ćemo dati šansu mlađim igračima da se pokažu i da se nametnu da vidimo na koga možemo da računamo u predstojećoj sezoni. Nakon njih od 18 časova Prvi tim će igrati protiv Mladosti iz Lučana, gde želimo da se ekipa uigrava kako bi što spremnij edočekali prvo kolo protiv Rada.

Osvrnuo se zatim i na ciljeve u predstojećoj sezoni – Prvenstveni cilj nam je da izborima plej of, ako nam se eventualno ukaže prilika za borbu za plasman za Evropu pokušaćemo da je iskoristimo. Ulaskom u plej of dokazaćemo dobar rad i podići cenu našim igračima. Pokušaćemo da što više igrača afirmišemo, i da im u narednim prelaznim rokovima omogućimo odlazak u jače klubove. 

Nikola Simović se na kraju okrenuo stanjem u igračkom kadru – Trenutno mislim da imamo solidnu ekipu, po dva kvalitetna igrača na svakoj poziciji. Dovođenjem Srećkovića i Vidakovića te produženjem ugovora sa Cucinom nadomestili smo svaku poziciju i samim tim nemamo u planu da dovodimo nikakva dalja pojačanja sve do momenta dok eventualno nekoga ne prodamo.  Ako se to desi brzo ćemo odreagovati i doneti kvalitetnog pojedinca na upražnjeno mesto. Imamo 22 kvalitetna igrača koju ravnopravno konkurišu za prvih jedanaest.