Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi prvenstvenu trku nastavljaju u Nišu. Nakon poraza pred svojom publikom od Voždovca na ovo gostovanje idu sa nadom da prekinu lošu tradiciji u duelima sa Radničkim u Nišu, pošto od povrataku u Super ligu nisu uspeli da slave na Čairu.

Andrej Černišov ističe snagu Radničkog pred svojom publikom. – Znamo da je ekipa Radničkog odlična kod kuće i gotovo da ne gube utakmice pred domaćom publikom. To je ekipa spremna za visok plasman, iako su poraženi u poslednjem kolu. U prvom delu smo ih pobedili sa 3:1, ali sada nas očekuje sasvim drugačija utakmica. U odnosu na taj meča ima i dosta promena u igračkom kadru oba tima. Bio je to tek početak nove sezone, druga utakmica, ekipe još uvek nisu bile na maksimalnom nivou. Sada smo u drugačijem ritmu.

Prvotimac, Nikola Kovačević, ističe da je došlo vreme da se prekine negativna tradicija.  – Radnički se zasluženo nalazi na šestom mestu. Spremni smo, dobro smo radili protekle nedelje i pošto sam dobio informacije da Spartak dugo nije osvajao bodove u Nišu, mislim da bi bilo vreme da to sada prekinemo. Proipustili smo mnogo šansi u prošloj utakmici, neka ih sada u Nišu bude upola manje, ali da realizujemo bar jednu koja bi nam donela pozitivan rezultat.

Ekipa nema većih problema sa povredama, izostaće  jedino Branimir Jočić i Milivoj Krmar. Utakmica u Nišu igra se u subotu 26. novembra sa početkom od 13 časova.