Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi nakon nedavnog poraza minimalnim rezultatom od Čukaričkog dočekuju ekipu Napredka. Meč koji je na programu u sredu 8. marta sa početkom od 14 časova je izuzetno važan za subotičane ukoliko žele da se plasiraju u plej of.

Trener Andrej Černišov u najavi za utakmicu je istakao da je vreme da se prekine loš niz rezultata u Subotici. – Kratak je period između dve utakmice i morali smo prilagoditi trenažni proces tako da se igrači oporave, ali ujedno i pripreme za novu utakmicu. Izostaće sigurno Radovanović zbog žutih kartona i povređeni Anđić. U tim se vraća Jovović, igrač koji nam je puno nedostajao u poslednjem meču. Što se tiče našeg protivnika, on nije najsrećnije počeo nastavak sezone. U poslednjim utakmicama probali su nekoliko taktičkih sistema igre, a naš zadatak je da budemo spremni na sve zadatke. Glavni zadatak je da prekinemo seriju loših rezultat kod kuće. Moramo biti skoncentrisani tokom celog meča i da ne dozvolimo takve dečije greške, kao na prošloj utakmici. Ako želimo da nastavimo borbu za plej-of, potrebna nam je pobeda. Imali smo i razgovor sa igračima, sve su to dobro razumeli i potpuno smo rešeni da sutra dođemo do pobede.

Poslednja dva dana kiša pada u Subotici, što sigurno neće pomoći terenu.  – Sve ekipe koje nam dođu dosta kritikuju teren, čak kažu da je možda i najlošiji u Super ligi. Međutim, kada obe ekipe izađu na teren on je jednak za oba rivala. Zbog teškog terena igračima skrećemo pažnju kako da igraju, pogotovo u defanzivi. Savetujemo ih da igraju jednostavnije u kritičnim situacijama. – rekao je Černišov.