Fudbaleri Spartaka ostvarili su dobar rezultat u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Srbije protiv Partizana u Beogradu. Nisu imali puno vremena za slavlje jer nastavljaju prvenstvenu trku za bodove. Naredni protivnik je izuzetno težak, ekipa Crvene Zvezde koja je trenutno lider Super lige. Utakmica između Crvene Zvezde i Spartaka igra se u subotu 19. marta sa početkom od 18 časova.

Trener Miloš Kruščić ističe kvalitet crveno-belih – Očekuje nas još jedna veoma teška utakmica u nizu. Nakon gostovanja Partizanu u kojem smo u većem delu meča igrali sa igračem manje, sledi nam gostovanje još jednoj ekipi koja je godinama unazad konstantno u vrhu našeg fudbala. Zvezda je lider Super lige, već ni sami ne znaju kada su poslednji put izgubili bodove. Dobra igra i takav položaj im sigurno daju veliku dozu samopouzdanja i optimizma. Uostalom, to se i vidi po njihovoj igri i utakmicama koje rešavaju veoma lako. 

Spartak je nanizao seriju dobrih rezultata u ovoj godini i velika je želja u klubu da se niz nastavi i nakon subotnje utakmice na Marakani. – Opterećeni smo zgusnutim rasporedom i velikim brojem utakmicama u poslednje vreme. Igramo na dva fronta, sve su to utakmice u kojima smo se borili do kraja. Ipak, tako zgusnut program smo do sada uspešno okončavali. U 2016. godini još niko nije uspeo da savlada Spartak, dobro igramo, postižemo dobre rezultate, i to je sigurno značajno podiglo samopouzdanje u našoj ekipi. Pokušaćemo da pokažemo da rezultati koje smo postizali nisu nikako slučajnu. Crvena zvezda je sigurno favorit, a za nas bi sve sem poraza predstavljalo veliki uspeh i plus u borbi za bodove.

Spartak ima određenih kadrovskih problema sa sastavom. Izostaće povređeni Danijel Farkaš i Janko Tumbasević koji je zaradio crveni karton u duelu sa Partizanom.