Subotica je dobila novi teren sa veštačkom travom koji je postavljen na Gradskom stadionu. To je prvi teren u Srbiji koji je postavljen posredstvom donacije tri partnera, FSS, UEFA i Ministarstva Omladine i sporta Republike Srbije. Zvanično su ga otvorili Tomislav Karadžić, predsednik Fudbalskog Saveza Srbije, Vanja Udovičić, Ministar omladine i sporta i Jene Maglai gradonačelnik Subotice.

IMG_8457

Vrednost radova je iznosila oko 250.000 evra. Fudbalski Savez Srbije u prethodnom periodu je puno radio na poboljšanju infrastrukture što je jedno od najvećih problema srpskog sporta istakao je predsednik Saveza Tomislav Karadžić. – Najveći problem srpskog fudbala je infrastruktura i to tereni na kojima se radi i trenira. U zadnjih par godina rešili smo pitanje reflektora na par terena po Srbiji a sada rešavamo pitanje terena sa veštačkom travom. Ovo je prvi u nizu koji se otvara u Srbiji, a u programu je još dvanaest takvih terena koji će biti postavljeni, nadamo se, do kraja godine, u zavisnosti od sposobnosti klupskih rukovodstava, lokalnih samouprava i uopšte destinacija gde će se postavljati. Osim ovih, Ministarstvo planira još desetek terena a mi smo u situaciji da iz dodatnih sredstava UEFE dođemo do nabavke za još osam terena. Tako da u Srbiji u toku dve godine treba da bude postavljeno oko trideset novih terena sa veštačkom travom.

IMG_8575

Željko Knežević, potpredsednik Fudbalskog kluba Spartak, veoma je zadovoljan poboljšanjem uslova koji će koristiti i fudbaleri Spartaka – Ovo je zaista veliki dan za Suboticu, ne samo za FK Spartak, nego za sve fudbalske klubove. Neverovatno je da smo na ovaka teren čekali tako dugo, ali je dobro da je počelo da se radi na poboljšanju uslova. Dobili smo predivan objekat, posmatrao sam sinoćni trening prvotimaca i ovo je nešto što je falilo Spartaku godinama unazad. Ovde se ne sme stati, teren se mora osvetliti, potrebno je postaviti tribine, redefinisati druge pomoćne terene, naravno, glavni teren je priorietet za takmičenje. Radovi na poboljšanju se moraju nastaviti da naša deca dobiju uslove da postanu vrhunski sportisti, da Spartak bude u vrhu srpskog fudbala sa decom iz Subotice i iz regiona. Ako to želimo, ovo mora biti samo jedan u nizu poteza za značajno poboljašnje uslova.

KnezMaglai