Samo nekoliko dana od informacije da je fk „Spartak“ angažovao novog trenera Milana Obradovića i da se na izuzetno korektan način razišao sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Andrejom Černišovim sa severa Bačke odjekuje nova vest. Milan Obradović neće biti novi trener Spartaka.

Sinoć me je zvao Milan Obradović i rekao da ne dolazi u „Spartak“ i da je prihvatio neku unosniju ponudu drugog kluba. Nisam mogao da dođem sebi. Sve smo se dogovorili pre mesec dana, pružili ruku i dali određena ovlašćenja Obradoviću ikao nije zvanično postao trener. Sve smo radili u dogovoru i pripremil se za njegov dolazak. – kaže predsednik „Spartaka“ Dragan Simović i nastavlja – Dolazio je Obradović u Suboticu 4-5 puta i sve dogovarao sa direktorom Đorđevićem i sportskim direktorom Dunđerskim. Pomerio pripreme kluba na Zlatiboru, napravio novi plan priprema, razgovarao sa igračima, dogovarao nova pojačanja, ubeđivao igrače da ostanu u klubu, jednostavno bavio se klubom ili je, kako sada izgleda, samo glumio.

Zbog njegovih planova smo raskinuli saradnju sa pomoćnim trenerima i trenerom golmana i na njegovo insistiranje doveli nove pomoćne trenere, Brnović Nenada i Stojković Milan, kako bi imo sve uslove za rad.

Mlad je čovek Milan Obradović, mlad je i trener. Neiskusan, ali smo mu hteli dati šansu. Smatram da je ovakvim postupkom pokazao svoje pravo lice i to koliko vredi njegova reč. Velika je mudrost u narodnim umotvorinama. Reći ću smo jednu, ili samo njen deo. „Ljudi se vežu za reč……“.

I na kraju. Teško je biti dobar trener, ali je teže ostati čovek.