Naš klub i naši  igrači, su tokom cele nedelje izloženi pritisku o nekakvoj igri ‘tri za tri’ koju Spartak navodno ima dogovoreno sa ekipom Radničkog iz Niša. Iako su činjenice dijametralno suprotne i nemaju veze sa stvarnošću.

Opšte je poznato da se Spartakova Uprava nije menjala zadnjih 6-7 godina, a  za to vreme u Radničkom iz Niša su se menjale gotovo u svakoj sezoni. Kako to neko zamišljaja  da se iz godine u godinu sa različitim ljudima u Upravi kluba može dogovoriti rezultat..?

Mi  kao klub imamo sreću, da se naši Marinci i Meraklije, blizu 30 godina posećuju, navijaju sa iste tribine i gaje bratske odnose.  Što je jedinstven i pozitivan primer u srpskom fudbalu.

Pošto je FSS-u  merilo za krivične prijave kretanje kvota po kladionicama, mi i sada, i pored toga što smo izgubili važne bodove možemo da očekujemo novu  krivičnu  prijavu.

Isto tako,  očekujemo,  da se  FSS i general Milivoj Mirkov hitno oglase i da po hitnom postupku podnesu krivičnu prijavu. Jer imamo identičnu situaciju kao i u slučaju 26.kola kada smo igrali protiv OFK Beograda.  Ako to ne urade,  ljudski bi bilo da nam se obrate izvinjenjem, a profesionalno, da se oglase i povuku sve dosadašnje prijave vezane za naš klub.  Koje su donošene bez osnova, a posebno ona o oduzimanju 2 boda.  Ili je možda pravilo,  ‘’da je pad kvota bitan u martu ali to za april ne važi’’

Za kraj pitanje…Šta bi se desilo da je Spartak danas pobedio..? Da li bismo opet završili na svim naslovnim stranama novina i u svim tv dnevnicima… Svako ko je gledao utakmicu,  ovu i sve prethodne, video je sportsku igru i borbu na terenu. To niko i nikad ne može osporiti! Posle svega ne znamo da li da tugujemo zbog poraza ili da budemo srećni jer smo izbegli novu torturu …!