Pri izmaku kalendarske godine održana je druga sednica Upravnog odbora. Na samom početku sve prisutne je pozdravio predsednik Dragan Simović koji je predložio nove podpredsednike za mandatni period 2015-2019. Predloženi Željko Knežević, Branislav Savić, Goran Drača i Dejan Rajić su jednoglasno prihvaćeni. Konstituisan je i sekretarijat kluba koji je predviđen statutom a koji sačinjavaju pomenuta četiri podpredsednika i predsednik kluba Dragan Simović

Došlo je i do promene u UO, pa je tako umesto dosadašnjeg člana Mirka Lazića, novi član postao Miroslav Stojanović. Dogovoreno je da se klub zahvali nekim igračima koji nisu opravdali poverenje pa je verifikovana odluka o sporazumnom raskidu ugovora sa Markom Klisurom, Dušanom Tešićem i Erminom Alićem.

Usvajen je novi Disciplinski pravilnik i analiziran učinak seniorske ekipe. Izveštaj o radu podneli su Stevan Mojsilović i Andrej Černišov, ovogodišnji šefovi stručnog štaba Spartaka. Mojsilović je izneo da je period od kraja prošle sezone pa do početka nove obeležila kratka pauza od svega dvanaest dana i da je klub u tom periodu napustio veliki broj igrača. Doveden je i veliki broj igrača na probu i istakao da dodatna selekcija nije urađena kako treba. Po rečima Mojsilovića osnovni problem u igri Spartaka je bila loša realizacija gol šansi, zabeleženo je 60 promašenih prilika u 15 kola. Otežavajuća okolnost za klub je bila i povreda  Milića prošlogodišnjeg golgetera ekipa, kao i povreda Božovića samo par dana po dolasku u Suboticu. Istakao se Makarić koji je postigao četiri gola u tom periodu a poseban sportski i poslovni potez kluba je prelazak Plavšića u Crvenu Zvezdu.

IMG_8852

 

Novi šef struke Andrej Černišov obuhvatio je period od 1. novembra do poslednjeg kola. Rus je u svom izveštaju naveo da fizička pripremljenost nije bila na zadovoljavajućem nivou, ali da je zatekao dosta mladih i talentovanih fudbalera. Tim je zbog konstantnih poraza bio psiholški u lošem stanju. Pod njegovim rukovodstvom ekipa je odigrala sedam utakmica, šest u Super ligi i jedna u Kupu Srbije gde je ostvaren plasman u četvrtfinale. Na tim mečevima je priliku dobilo 20 igrača od kojih su u svim utakmicama nastupili jedino Farkaš, Torbica, Ilić i Mrkela. Svih 560 minuta odigrao je jedino Danijel Farkaš. U tih šest prvenstvenih utakmica ekipa je osvojila 6 bodova, od ukupno 17 u celoj dosadašnjoj sezoni. Ostvarena je pobeda protiv Novog Pazara i Bežanije u Kupu a nerešen ishod je zabaležen protiv Javora kući a Mladosti i Jagodin eu gostima. Cilj i želja ekipe je da se do početka druge faze takmičenja osvoji što veći broj bodova, kako bi Spartak u doigravanju krenuo sa što bolje pozicije. Želja je da se ostvari 12. mesto koje bi garantovalo četiri meča pred svojom publikom i tri n astrani u play aut ligi.  Černišov i njegov pomoćnik Kruščić veruju da Spartak može da ostane u Super ligi, uz kvalitetne pripreme i dodatnu selekciju. Istakao je da se posebna pažnja mora posvetiti Zlatkoviću i Manojloviću koji poseduju potencijal.

IMG_8834

Stanje u  školi fudbala izneo je Sašo Đurasović, koordinator omladinske škole. Analizirani su takmičarski rezultati, Omladinci 97/98 koju vodi trener Sekulović nalazise n a1. mestu Bačke lige sa ubedljivom gol razlikom od 54:4 i samo jednim porazom iz 12 utakmica. Selekcija kadeta, godište 1999. koju trenira Đurasović takmiči se u kadetskoj ligi Srbije gde zauzima 11. mesto sa 16 osvojenih bodova iz17 kola. Mlađi kadeti, generacija 2000g. koju predvodi trener Dušanić nalazise n ačelu bačke lige sa 33 boda iz 12 odigranih kola. Najmlađa takmičarska selekcija, ekipa pionira godišta 2001/02 pod vodstvom trenera Bojića takođe se nalazi na liderskoj poziciji Bačke lige sa 30 osvojenih bodova iz 12 odigranih utakmica.