Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv uspostavio je saradnju sa Školom fudbala Spektar iz Sombora. 

Dogovorenom saradnjom ŠF Spektar će najtalentovanije fudbalere proslediti u Spartak. Svake godine tokom letnjeg prelaznog roka igrači koji su interesantni subotičkom superligašu biće im prosleđeni. Radi se o mladim fudbalerima 12, 13 ili 14 godina koji tek treba da se fudbalski razvijaju.   

Detalje vezane za potpisanu saradnju izneo je Vladimir Torbica – Škola fudbala Spektar je dugi niz godina prisutna u bazičnom i omladinskom fudbalu. Postoje više od dve decenije. Lično poznajem njihov rad i ljude koji ih vode i ovim putem bih im poželeo uspešnu saradnju. Potpisali smo Ugovor na dve godine na obostrano zadovoljstvo, nadam se da ćemo je posle i nastaviti. 

Predsednik kluba Spektar iz Sombora, Branko Žakić istiće da im je veliko zadovoljstvo što su sklopili ovaj Ugovor – Izuzetno smo počastvovani što sarađujemo sa tako velikim klubom kao što je FK Spartak iz Subotice. Radimo punih 28 godina osnovani, 1. septembra 1995 godine. Za to vreme smo obučili mnogo dečaka, mladih fudbalera koji su ostavili trag u našem klubu, srpskom fudbalu pa i u inostranstvu. Pre nas postajale su dve najstarije škole to su Bubamara iz Kraljeva koju je vodio trener i selektor Đorđe Koković i RMR Vojvodina pod ruzkovodstvom prof dr Radivoja Radosava. On nam je i pomogao, jer sam ja bio njegov student, da mi u Somboru gde  imamo veliku bazu osnujemo školu fudbala gde smo obučavali decu da pre svega postanu ispravni ljudi a kasnije i fudbaleri i fudbalski radnici. Imam odlična iskustva u saradnji sa Spartakom

Dejan Žakić je koordinator i radi desetak godina u školi fudbala Spektar – Imamo ovde igrače u Spartaku poput, Anđelka Pavlovića, Filipa Peše koji su i reprezentativci Srbije. Svake godine izbacimo dva tri igrača koji će biti interesantni Spartaku i jednog dana postati prvoligaši.    

ŠF Spektar ima uspešnih igrača koji i dan danas igraju. Najuspešniji je Miloš Kosanović koji igra i klubu Al-Jazira u Abu Dabiju. Generacija 1990 godišta je bila nekoliko puta prvak države u konkurenciji igrača do 12 i 13 godina. Ističu se još Nemanja Milić, Danilo Sekulić bio kapiten Vojvodine i igrao u Debrecenu, Lišćević Zlatko, a pored njih još veliki broj fudbalera.