Završena je pauza u Fudbalskom klubu Spartak Ždrepčeva krv. Šef struke Vladimir Gaćinović napravio je prozivku u nedelju 10. juna čime zvanično započinju pripreme za novu sezonu u kojoj će subotičani nastupiti i u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Prvi trener Vladimir Gaćinović ističe da su ambicije da ekipa bude na nivou prethodne sezone –  Biće to teško, jer je prošla sezona bila fenomenalna. Želimo da budemo stabilni prvoligaši, u gornjem delu tabele, da igramo moderan i atraktivan fudbal. Istovremeno cilj je da nastavimo da promovišemo mlade igrače. Pred nama je prva evropska utakmica, 12. jula. Imamo mesec dana pred nama, od 10. do 20. juna smo u Subotici, potom do 3. jula na Zlatiboru, gde ćemo igrati prijateljske utakmice. Pred  svaku sezonu večito je pitanje o igračkom kadru, ko će otići a ko možda doći. Osim Nemanje Nikolića ne znamo još ko će napustiti naše redove. ima indicija da će biti još odlazaka, a što se pridošlica tiče, tu su Ivan Racković iz Crne Gore i Demir Benjamin iz Makedonije. Imamo nekoliko igrača koji su tu na probi, videćemo kakva će biti situacija. Idemo dan po dan, korak po korak. Bitno je da dobro startujemo, da sklapamo kockice i uobličimo tim. Puni smo elana i želje za dobrim radom, da pokažemo da prošla sezona nije bila slučajnost. 

Sportski direktor Ljubiša Dunđerski potvrdio je da ima interesovanja za igrače Spartaka – Otišao je Nikolić u Partizan, ali ima još mnogo zvanja i zahteva za naše igrače. To sa jedne strane godi, a sa druge strane brine, jer će ih biti teško zadržati. Momci koji su tu na probi su zanimljivi za nas. U pregovorima smo sa pet igrača, koji će biti pojačanja, ali u zavisnosti od odlazaka. Nije nam cilj da gomilamo igrače, nego da igramo dobar fudbal, da budemo bitni u Super ligi, a da pri tome izbacimo igrače u prvi plan. Spartak sigurno ne želi da bude epizodista u Super ligi, nego želimo da se ponovi ono što smo uradili prošle sezone. Ubeđen sam da zajedničkom snagama, uz igrače, stručni štab, sportski deo i rukovodstvo, možemo da pokažemo svima u Srbiji da u Spartaku radimo kako treba.

Na prvom treningu nije bilo igrača iz omladinskog pogona, koji su dobili pet dodatnih dana odmora, pošto su nedavno završili sezonu.  Prvom timu će u ovoj fazi priprema priključit bar deset omladinaca. Na prvom treningu pojavio se i sada već bivši igrač Spartaka, Nemanja Nikolić, koji se zahvalio svima koji su mu pomogli da vrati karijeru na pravi put. Za uspomenu je dobio dres subotičkog Spartaka.

Spisak Igrača:

Golmani: Miloš Ostojić, Ivan Lučić, Ivan Dokić, Bojan Jović, Aleksa Milojević.

Igrači:  Aranđel Stojković, Nemanja Ćalasan, Dejan Kerkez, Andrija Vukčević, Nemanja Tekijaški, Popović Nikola, Stefan Milošević, Noboru Šimura, Branimir Jočić, Nemanja Glavčić, Ognjen Đuričin, Vladimir Torbica, Bojan Čečarić, Mile Savković, David Dunđerski, Benjamin Demir, Ivan Racković, Milivoje Krmar, Marko Pantić, Predrag Medić, Igor Antunić, Filip Jović, Stefan Šormaz, Andrija Milić, Velja Jovanović, Nemanja Tomašević, Aleksa Matić.