Fudbaleri Spartaka su započeli sa pripremama za novu sezonu sa novim trenerom Vladimirom Gaćinovićem

Predsednik Nikola Simović izneo je ambicije kluba u novoj sezoni – Počeli smo pripreme za novu sezonu u kojoj ćemo imati ambiciju da napadnemo plej of, a ako se ukaže prilika možda i nešto više od toga.  

Vladimir Gaćinović izneo je plan priprema – danas imamo prvi uvodni trening. U naredne dve nedelje radićemo ovde na Gradskom stadionu, gde ćemo odigrati dve prijateljske utakmice, jednu već u subotu protiv TSC iz Bačke Topole novog superligapša a nedelju dana kasnije protiv Inđije takođe novog člana elitnog društva. Imaćemo i jednu test utakmicu za nove igrače koji su na probi. Nakon toga odlazimo na Zlatibor gde ćemo takođe provesti četrnaest dana, gde ćemo odigrati od četiri do šest utakmica. Vraćamo se 7. jula i do početka sezone pripreme ćemo obavljati u Subotici. Za sada je izvesno da je ekipu napustio Đenić, a pod znakom pitanja je Andrija Vukčević. Pojačanja će zavisiti od konstalacije ekipe, želimo da budemo konkurentni i sigurno da ćemo dovesti neke igrače koji će svojim dolaskom doneti kvalitet. 

Sportski direktor Ljubiša Dunđerski izneo je više detalja u vezi početka priprema – Zadovoljan sam što se svi igrači iz prošle sezone nalaze na današnjem okupljanju, osim Đenića, Miloša Ostojića koji je sa reprezentacijom i Vladimira Torbice koji je okončao karijeru. Postoje velika interesovanja za naše igrače, nadam se da ćemo raditi planski  i u slučaju odlaska igrača dovodićemo adekvatna pojačanja bez gomilanja fudbalera u klubu. Spartak je poznat po afirmaciji mladih igrača a ovde ih ima puno. Na spisku je čak 31 igrač koji su svi profesionalci i treba da se izbore za svoj status. Postoji spisak pojačanja i mogući transfer lista za prodaju igrača i njihov igrački napredak.   

Igrači koji su započeli pripreme: Lučić Ivan, Dubljanić Mišo, Dokić Ivan, Tekijaški Nemanja, Dunđerski David, Radovanvić Slavko, Kerkez Dejan, Otašević Vladimić, Damjanović Filip, Đorđević Draško, Milićević Filip, Vukčević Andrija, Milošević Stefan, Jović Filip, Jokić Ranko, Jočić Branimir, Marčić Milan, Glavčić Nemanja, Radovanović Đorđe, Rakić Slađan, Obradović Nemanja, Mladenović Nemanja, Denković Stefan, Pavlović Luka, Tufegdzić Lazar, Lazić Jovan, Milić Andrija, Šormaz Stefan, Tripković Nikola, Bijelović Luka, Lučić Milan.