Nakon kratke pauze po završetku turbulentne sezone, fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi okupili su se za početak priprema pred novi takmičarski ciklus. 

Da bi se klub uverio u zdravstveno stanje, izvršeno je testiranje na virus Covid-19 svih fudbalera i stručnog štaba. Svi nalazi su negativni pa klub može da nastavi sa trenažnim procesom. Ekipa će se par dana raditi u Subotici, a u subotu 4. jula pripreme nastavljaju na Zlatiboru.  

Šef struke Vladimir Gaćinović osvrnuo se i na proteklu sezonu – zadovoljni smo sa proteklom sezonom. Ostvarili smo sve ciljeve koje smo zacrtali pre početka, tu pre svega mislim da napredujemo kao pojedinci i ekipa, da promovišemo neke mlade fudbalere, da igramo kvalitetan fudbal i da se plasiramo u plej of. Sve smo to ispunili i videli da na mnoge mlade igrače možemo računati i u narednoj sezoni

Prvi trener Spartak Ždrepčeve krvi izneo je i više pojedinsoti o samim pripremama  – Krenuli smo sa radom u Subotici, a za par dana se selimo na Zlatibor, naše uobičajno odredište za ovu fazu priprema gde se dobro osećamo i imamo sve uslove za odličan rad. Do polaska ćemo odigrati i jednu prijateljsku utakmicu sa Somborom, u četvrtak 2. jula, gde ćemo šansu dati igračima koji su do sada manje igrali i za neka nova imena koja su na probi i treba da se nametnu. Na Zlatiboru ćemo odigrati 6 kontrolnih mečeva, sa novim superligašem ekipom Zlatibora, sa Partizanom, sa Mladosti iz Lučana, sa Proleterom i Železničarom iz Pančeva. Po povratku u Suboticu igraćemo sa ekipom Segedina 25. jula a u međuvremenu ćemo naći rivala za još jedan meč.   

 

 

Kapiten Stefan Milošević zadovoljan je proteklom sezonom – Imali smo dobru sezonu i žao mi je što se nije odigrao i plej of. Šteta za nas, jer smo pokazali da uprkos našoj mladosti možemo da igramo kvalitetan fudbal i da se dostojno nadigravamo sa svim ekipama. Ostaje žal za porazom u poslednjem kolu, ali momci su tada već u svojim mislima bili kod kuće. Mogli smo i trebali pobedom okončati sezonu. 

Nova sezona donosi više utakmica, pošto je Liga brojnija, ali i novitet da moraju biti dva bonus igrača –  Spartak ima dosta kvalitetnih mladih igrača i ta odluk aće biti samo prednost za nas. Sa druge strane odluka o proširenju možda i nije najkvalitetnije rešenje, mislim da je bolje kada u Ligi ima manje klubova, ali onih stabilnih i kvalitetnih da se igraju jače utakmice. – zaključio je Stefan Milošević.