Po izuzetno hladnom vremenu fudbaleri su započeli pripreme za nastavak sezone. Na prvom okupljanju bio je veliki broj igrača pošto su uz standardne prvotimce pripreme započeli i najbolji omladinci iz kluba.

Više o nastavku sezone izneo je predsednik kluba Dragan Simović – Imamo dosta igrača na prvom okupljanju. Pozvali smo i one igrače koji su bili na pozajmicama u nižim rangovima takmičenja, ali i najtalentovanije dečake iz naše škole fudbala. Praksa nam je da uvek pozovome 7-8 igrača iz mlađih kategorija kako bi neko neko od njih možda postao prvotimac. Primer su Ćalasan i Krmar. Postoji interesovanje za nekoliko naših fudbalera, tu pre svega mislim na Mudrinskog, ali i na ostale koji će biti tema ovog prelaznog roka. Za sada je sigurno da Milić više nije naš igrač. Što se tiče dolazaka, sigurno će ovo biti vruć prelazni rok, a u svemu će nam pomagati novi sportski direktor Ljubiša Dunđerski. Za sada je izvesno da će nas pojačati dva mlada i perspektivna igrača, jedan iz Srbije a drugi iz inostranstva. Jedini cilj koji imamo je plasman u plej of. Nećemo biti zadovoljni ako se to ne desi i sve što radimo mora ići u tom pravcu.

Andrej Černišov, šef stručnog štaba, istakao je da veliki minus nije prepreka za dobar i kvalitetan rad – I prošle zime koja je bila hladna pripreme smo počeli u Srbiji. Uprkos tome ni jedan trening nismo propustili ni odložili, a sve planirano smo uspešno odradili. Trudićemo se da tako bude i ove godine. Kombinovaćemo rad u teretani i na terenu sa veštačkom travom. Dobro smo razumeli koji su ciljevi postavljeni pred nas i počinjemo već danas sa radom. Na Ohrid se selimo 27. januara gde ćemo odraditi dvonedeljne pripreme. Ima nekoliko igrača koji više nisu sa nama, nadam se da će se pojaviti i neki novi, a na nama je da uz dobar rad čekamo i dobre rezultate

Spartak pripreme počinje bez Andreja Mrkele, Budimira Janoševića Janoševića, Marka Jondića, kineza Čonga i ukrajinca Žuka koji su dobili slobodu da karijeru nastave u nekom drugom klubu.