Fudbalski klub Spartak je nakon praznika, danas 8. janaura započeo sa zimskim pripremama kako bi što spremniji dočekali nastavak prvenstva. 

 Više o samim pripremama i planovima izneo je šef stručnog štaba Vladimir Gaćinović. – Pripreme krećemo u okrnjenom sastavu, fali nam jako puno igrača u odnosu na prvi deo sezone. Neki su još uvek povređeni od prošle polusezone sezone a imamo i trenutno bolesne igrače sa temperaturom. Nadam se da će nam se u uskoro pridružiti i da ćemo biti kompletni. Do 22. januara ćemo se pripremati u Subotici i za to vreme ćemo odraditi 17 treninga i odigrati dve prijateljske utakmice.  Odigraćemo jak kontrolni meč 16. januara u Budimpešti protiv Ferencvaroša i 19. januara protiv Radničkog iz Sombora. Potom 22. januara odlazimo u Antaliju gde ćemo biti do 5. februara i za to vreme odigrati 6 utakmica koje će nam pomoći da vidimo gde se nalazimo i u kakvoj formi ćemo dočekati prvenstvo. Vraćamo se sedam dana pre početka prvenatva. Ciljevi Spartaka ostaju isti, da podignemo timski i individualni kvalitet igrača. Želeli bi da igramo u plej ofu, u ovom momentu teško je govoriti na koju poziciju ciljamo jer će to zavisiti od mnogo faktora. Optimista sam jer minslim da možemo da podižemno neke segmente u našoj igri. Zadovoljan sam igrom i rezultatom u devet poslednjih kola od kada sam na mestu trenera, možda smo mogli osvojiti i koji bod više jer smo to zaslužili po prikazanoj igri. 

Vladimir Torbica je ispred  kluba svima poželeo uspešnu Novu godinu. – Imamo određenih problema sa igračkim kadrom, nadam da će nam se igrači koji su povređeni ili imaju zdravstvenih problema što pre priključiti. Neki nisu uspeli da saniraju povrede iz protekle polusezone. U Subotici ćemo biti do 22. janauara kada se selimo u Antaliju gde ćemo odigrati šest odličnih kontrolnih utakmica sa dobrim protivnicima iz Ukrajine, Češke i Rusije. Imaćemo dve utakmice do odlaska u Tursku, sinoć smo prihvatili poziv ekipe Ferencvaroša a već ranije smo dogovorili meč sa Radničkim iz Sombora. 

Torbica se osvrnuo i na promene u igračkom kadru – Klub je napustilo devet igrača koji nisu bili standardni prvotimci ali su u određenom vremenskom periodu u ovom klubu igrali značajnu ulogu. Procena sa obe strane da u ovom momentu prekinemo saradnju i da im omogućimo da odu u sredinu gde će više igrati i napredovati. 

Na prvom treningu prisutno je bilo 29 igrača od kojih 11 iz omladinske škole : 

  • Golmani: Tasić, Dulić, Gudžulić, Paunović.
  • bekovi: Desnica, Alfonso, Vrbljanac, Đorđević,  Ivančević, Jančić, Milošević, Dimković, Peić Tukuljac, 
  • vezni: Vidaković, Marčić, Kolarić, Đurasović, Milić, Tufegdžić, Čejić, Rajević, Todoroski, Srećković, Kopunović, Erdeljaš
  • napadači: Nikolić, Bogićević, Bijelović, Simin