Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi u prvom kolu novog prvensrtva gostuju u Lučanima gde ih dočekuje ekipa Mladosti. Utakmica se igra u subotu 9. jula sa početkom od 20:00 časova. 

Šef stručnog štaba Slavko Petrović osvrnuo se prvo na pripreme i prelazni rok – u ovom prelaznom roku smo napravili jedan veliki rez što se tiče ekipe. Od kraja aprila meseca napustilo nas je devet igrača i sa tri koji su bili na pozajmici smo raskinuli ugovor. Ti igrači su postigli skoro polovinu golova u prošlom prvenstvu od ukupnog broja datih golova, tačnije 21 od ukupno 45 postignutih. Doveli smo šest igrača od kojih tri iskusna i trojicu mladih sa velikom perspektivom. U toku pripremnog perioda odradili smo 52 treninga i odradili 5 prijateljskih utakmica uz četiri pobede i jedan nerešen ishod. Za moje ekipe nije ovo karatkteristično jer ja u pripemnom periodu ne gledam na rezultat već da se odrade zadaci. Četiri puta smo igrali na nulu što nije builo karakteristično za Spartak jer smo spadali u ekipe koje primaju puno golova. To samo pokazuje da se puno bolje radi u defanzivi. 

Nakon kratke analize urađenog na priprema, Petrović se okrenuo prvom kolu. – Interesantno je da prvenstvo počinjemo protiv ekipe Mladosti sa kojom smo završili prošlu sezonu. Mislim da imamo veliku šansu da se revanširamo za poraz od 2:0 iz meča u kojem su nas fudbalski nadigrali. Imamo dva igrača koji su povređeni još od prošle sezone, Tošeski i Vidović a sigurno da među putnicima za Lučane neće biti ni  Vitorović koj itreba sledeće nedelje da krene sa treninzima. U prelaznom roku smo ispunili očekivanja, igrači su dolazili tokom priprema. Samo trojica su odradili cele pripreme a bilo bi ih i više da nismo imali problema sa stomačnim virusom na Zlatiboru. Mislim da poslednji meč u prošloj sezoni mora biti dodatna motivacija za nas. Mnogi su nas proglasili da smo kandidati za ispadanje a to je isto motiv igračima da se dokažu i pokažu da mi nismo ta ekipa.   

Nikola Srećković, novi kapiten plavih golubova, nadovezao se na šefa – Veoma brzo je stigla nova sezona. Počinjemo u Lučanima protiv ekipe Mladosti koja je zadržala kostur ekipe. Očekuje nas teška utakmica, ali očekujem da ćemo zaigrati bolje u odnosu na naš poslednji meč. Ako ispunimo ciljeve Stručnog štaba verujem da možemo ostvariti pozitivan rezultat.